Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

Η Αθήνα έχει – δόξα το θεό – πολύ καλό παγωτό. Και επειδή το παγωτό είναι το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού, διαλέξαμε μερικές απ’ τις αγαπημένες μας διευθύνσεις για παγωτάκι στην πόλη, για να πάρεις ένα χωνάκι στο χέρι και να βολτάρεις.

Kokkion

Πρωτογένους 2, τηλ: 698 156 3511
Επειδή αν κάτι έλειπε από αυτόν τον δρόμο, ήταν το παγωτό. Και το Kokkion τιμά τον δρόμο που βρίσκεται, με παγωτά που έχουν… σούπερ αισθητική και λίγο-πολύ ξέρεις ότι θα πας εκεί επειδή τα ξέρεις και τα εμπιστεύεσαι (όπως όλα τα μαγαζιά της Πρωτογένους). Απολαμβάνουμε χειροποίητο παγωτό σε ιδιαίτερες γεύσεις όπως bitter σοκολάτα με φρούτα του πάθους, σοκολάτα γάλακτος με κονφί πορτοκάλι, σορμπέ λεμόνι με λουίζα και μανταρίνι με τζίντζερ.

Sorolop

Ανδρέα Μεταξά 17, τηλ: 210 3801118
Είμαστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή το έχεις τιμήσει για τα συγκλονιστικά προφιτερόλ του, που σου τα φτιάχνουν επιτόπου όταν τα ζητάς. Αξίζει όμως να δοκιμάσεις και τα παγωτά του καταστήματος, επειδή έχει γεύσεις πολύ περίεργες, όπως τσουρέκι με μαστίχα, εκμέκ κανταΐφι, καπουτσίνο και φυστικοβούτυρο. Υπάρχουν και επιλογές για διαβητικούς.

DaVinci

Αδριανού 50, τηλ: 21 0325 3863
Σοκολάτα Κίντερ, σοκολάτα με φράουλα, κατάμαυρη βανίλια και τιραμισού. Στο DaVinci μπορείς να πειραματιστείς ελεύθερα με τις πιο περίεργες γεύσεις, μιας και η ποιότητά του είναι γνωστή, και πολύ σταθερή. Και αν νιώθεις λίγο έξτρα, πάρε το παγωτό σου μαζί με βάφλα. Επειδή ποιος είπε ότι δεν το αξίζεις;

Ζαχαροπλαστείο Τούλα

Ευτυχίδου 41, Παγκράτι
Αν δεν έχεις πάει να δοκιμάσεις ακόμα το ξακουστό παγωτό μουστάρδα, δεν ξέρεις τι χάνεις. Φτιάχνεται με ολόκληρα κομμάτια αμύγδαλου, άφθονη καραμέλα, θυμαρίσιο μέλι, ανθόνερο και πρόβειο γάλα και είναι πραγματικά ένα ποίημα.

Χαρά

Πατησίων 339
Και εδώ μιλάμε για έναν θρύλο, όχι αστεία. Το εκμέκ της το έχουν δοκιμάσει οι περισσότεροι Αθηναίοι κάποια στιγμή, και είναι απίστευτο. Και για όσους νοσταλγούν λίγο την αίσθηση της παλιάς Αθήνας, εδώ βρίσκουν και εκπληκτικό παγωτό Σικάγο.

Zuccherino

Αγ.Αλεξάνδρου και Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
Εδώ θα πούμε απλά τρεις λέξεις: Death by chocolate. Αυτά.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours