Και καφέ και μεζεδάκια, και παϊδάκια από τα καλύτερα της Αθήνας, και το ωραιότερο σινεμά του κόσμου, όλα στο Θησείο θα τα βρεις.

της Ηρώς Κουνάδη

Πες ότι θες για τον κομμάτι τουριστίκ χαρακτήρα του· ελάχιστες γειτονιές της Αθήνας είναι ομορφότερες από το Θησείο. Κι αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανάμεσα στα τουριστικά μαγαζάκια του φιγουράρουν μερικά από τα αγαπημένα μας αθηναϊκά στέκια, μας κάνει να του τα συγχωρούμε όλα. Και να του αποτίουμε ένα μικρό φόρο τιμής, με αυτή τη λίστα των αγαπημένων μας θησειο-διευθύνσεων.

Πάμε για καφέ;

Το Συνεργατικό Καφενείο 6 (Τριών Ιεραρχών 21, τηλ.: 210 3451813) μας σερβίρει στον πανέμορφο, πολύχρωμο χώρο του σούπερ καφεδάκι σε ασυναγώνιστες τιμές (από 1,50€), χειροποίητα γλυκά, ελληνικά κρασιά και μπύρες από μικροζυθοποιίες ως αργά το βράδυ.

Το Underdog (Ηρακλειδών 8, τηλ: 2130365393) που το πρωτογνωρίσαμε το μακρινό 2015 ως μπαρ, το γύρισε αργότερα σε café-brunchάδικο, και έγινε ένα από τα καλύτερα της πόλης –ναι, το brunch του παραμένει ασυναγώνιστο, και σερβίρεται καθημερινά από τις 9.00 το πρωί ως τις 21.00 το βράδυ (αναλυτικό μενού και τιμές εδώ). Έχει και φανταστικό, βραβευμένο καφέ και μπυρίτσες για το βράδυ που μένει ανοιχτό αυστηρά ως τις 23.00.

Η ταράτσα του Chocolat (Αποστόλου Παύλου 27, τηλ: 2103469077) θα έχει, όσα χρόνια και αν περάσουν, την καλύτερη ίσως θέα στην Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά –μια θέα που, σε συνδυασμό με τα κολασμένα του γλυκά, μας κάνει να του συγχωρούμε και τις τσιμπημένες του τιμές, που «βγάζουν» για καφεδάκι και γλυκό ένα λογαριασμό γύρω στα 12€ το άτομο. Δοκίμασε το μιλφέιγ πορτοκάλι, ή τη θεϊκή του lemon pie, και θα συμφωνήσεις μαζί μας.

Σαν να πείνασα, τι έχει να φάμε;

Η Κάππαρη (Ακάμαντος 28, τηλ.: 21 0346 4285) αδερφάκι εκείνης των Πετραλώνων, μας σερβίρει σε μια κουκλίστικη αυλή που τον χειμώνα σκεπάζεται ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις με δημιουργικές πινελιές, σαν το κριθαρώτο με λαυράκι, ούζο και κουρκουμά, ή το μανούρι σε φύλλο με σουσάμι, μέλι και μαυροκούκι. Συχνά πυκνά φιλοξενεί και βραδιές με ζωντανή μουσική. Λογαριασμός με κρασί, στα 20-25€ το άτομο.

Η Kuzina (Αδριανού 9, τηλ.: 210 3240133) του Άρη Τσανακλίδη έχει κατ’ αρχάς μια από τις ωραιότερες ταράτσες της πόλης. Απλώνει τα τραπεζάκια της και στο πλακόστρωτο μπροστά της, και σερβίρει μοναδική δημιουργική κουζίνα με προτάσεις όπως χοιρινό ψημένο στον φούρνο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτα με ανανά, δυόσμο, lime και φρέσκο κόλιανδρο, ή πικάντικος τόνος με τζίντζερ και σως wasabi με ταχίνι. Αναλυτικό μενού εδώ. Τιμές με ποτήρι κρασί, στα 35-40€ το άτομο.

Το ιστορικό Καφενείο του Ρίζου (Ακάμαντος 2, τηλ.: 21 0345 7825) μετρά τα χρόνια του σε δεκαετίες, αφού βρίσκεται στις επάλξεις από την δεκαετία του ’30. Συνεχίζει σήμερα ως νέο-καφενείο να μας διδάσκει την τέχνη του ελληνικού καφέ στη χόβολη, και να μας μεθά με ουζάκια και μεζέδες τα μεσημέρια. Δοκίμασε οπωσδήποτε το ταμπουλέ με πεπόνι, το κοτόπουλο με πράσινη πιπεριά και σάλτσα στιφάδο, και το χταποδάκι με φάβα και μαρμελάδα ντομάτα. Λογαριασμός με ουζάκι, στα 17-20€ το άτομο.

Σε ένα σκηνικό βγαλμένο από την παλιά Αθήνα, το γλυκύτατο Ακροπόλ (Ακάμαντος 3, τηλ.: 21 0346 5543) είναι ένα νέο-καφενείο που μας κακομαθαίνει με μεζεδάκια όπως τα χειροποίητα ντολμαδάκια με σως γιαουρτιού, οι κυπριακές σεφταλιές, οι ντοματοκεφτέδες με δυόσμο και φέτα και το κρασάτο χοιρινό με μανιτάρια στην κατσαρόλα. Αναλυτικό μενού εδώ. Λογαριασμός για τσιμπολόγημα με ουζάκι στα 12-15€ περίπου το άτομο.

Σε… διπλό ταμπλό παίζει το Στέκι του Ηλία (Επταχάλκου 5, τηλ.: 21 0345 8052 και Θεσσαλονίκης 7, τηλ.: 21 0342 2407) που απλώνει τραπεζάκια έξω ανάμεσα στις φυλλωσιές και τα φορτώνει με ζουμερά μπιφτέκια, παϊδάκια που έχουν δικαίως κατακτήσει την φήμη πως είναι από τα καλύτερα της Αθήνας, τζατζίκι-θάνατο και φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Λογαριασμός με κρασί, τα 17-20€ το άτομο.

Το ταβερνάκι με το παράξενο όνομα Γεύομαι και Μαγεύομαι (Νηλέως 11, τηλ.: 21 0345 2802) μπορεί να μη σε μαγέψει με τον λιτό κι απέριττο χώρο του, σίγουρα όμως θα το κάνει με τα πεντανόστιμα μαγειρευτά του (σουτζουκάκια σμυρνέικα, ρεβύθια φούρνου, μοσχαράκι κοκκινιστό ή λεμονάτο, και πάει λέγοντας). Έχει και εξαιρετικές τιμές –δύσκολα ο λογαριασμός θα σου βγει πάνω από 12-15€ το άτομο με κρασί– κάνει και delivery, σημειώστε οι γείτονες.

Και μετά, και μετά;

Το Φ Μπαρ (Ηρακλειδών 29, τηλ.: 21 3011 6173) είναι ένα από τα αγαπημένα μας μπαράκια στην Ηρακλειδών, για πολλούς λόγους: Ένας από αυτούς είναι οι σούπερ μουσικές του, που ροκίζουν κατά κανόνα, αλλά αγαπάνε και την ελληνική stoner. Ένας άλλος είναι οι εξαιρετικές τιμές του, με το ποτό στα 5€, και η μεγάλη ποικιλία που διαθέτει σε ελληνικές μπύρες. Απλώνει και τραπεζάκια στον πεζόδρομο, φυσικά, έχει και ωραιότατα τσιμπολογήματα αν έρθετε πεινασμένοι.

Το Σινέ Θησείον (Απ. Παύλου 7, τηλ: 210 3420864) είναι τόσο προφανές που οριακά δεν περίμενες να το βρεις εδώ –αλλά αυτό θα ήταν σαν να μιλά ξεναγός για την Αθήνα αφήνοντας απέξω την Ακρόπολη. Ένα από τα ωραιότερα θερινά σινεμά της πόλης (ή του κόσμου, όπως αποφάνθηκε το CNN) μοσχοβολά αγιόκλημα, παίζει ταινίες πρώτης προβολής αλλά δε λέει όχι και στις επανεκδόσεις. Έχει και πίσω-πίσω θέσεις που βλέπουν ταυτόχρονα οθόνη και φωτισμένη Ακρόπολη. Μαγεία.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours