Τι είναι το καλοκαίρι; Πολλά πράγματα θα μου πεις. Υπάρχουν όμως κάποιες σταθερές που δεν αλλάζουν. Οι αμμουδιές, το μαύρισμα, τα τζιτζίκια και το παγωτό. Αν θες τη γνώμη μου, το παγωτό δεν είναι εκεί για εσένα μόνο το καλοκαίρι, αλλά τότε είναι που θα το λαχταρήσεις περισσότερο.

της Κλέλια Φατούρου

Ως γνήσια γλυκατζού, πάντα αναζητώ αυτά τα μαγαζιά στην πόλη που συνδυάζουν καλές τιμές με ποιότητα. Λέω στον εαυτό μου ότι αν είναι να φάω ένα γλυκό, δεν θέλω ό,τι κι ό,τι. Ωραίο το παγωτό του σούπερ μάρκετ, αλλά υπάρχουν τα σημεία που σου δίνουν εγγυημένη ποιότητα και δίνουν έξτρα γεύση στο καλοκαίρι σου. Τα δοκιμάσαμε και σου τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Dickie Dee (Βουλής 23)

Αν θέλεις να ζήσεις την εμπειρία του κλασικού παγωτού μηχανής, στο Dickie Dee θα πας. Ο ιδιοκτήτης εμπνέεται από το παγωτό μηχανής σε φορτηγάκι στον Καναδά, όπου και μεγάλωσε και οι γεύσεις είναι άπειρες. Μπορείς να το φας με μαλλί της γριάς που τυλίγει το παγωτό και να επιστρέψεις για να δοκιμάσεις και τα γλυκά του.

Le Greche (Μητροπόλεως 16)

Κλασική αξία πλέον το παγωτατζίδικο της Μητροπόλεως που έχει γλυκά αλλά κυρίως παγωτό σε υπέροχες γεύσεις. Θα φας και βανίλια Μαδαγασκάρης και μπακλαβά και ό,τι άλλο κάνεις κέφι. Εδώ το παγωτό είναι αυθεντικό ιταλικό gelato, αφού η ιδιοκτήτρια έχει μαθητεύσει στην Ιταλία. Ούτε σιρόπια ούτε συντηρητικά. Αυθεντική φίνα γεύση, για να τρως παγωτό και τον χειμώνα.

Sorolop (Ανδρέα Μεταξά 17)

To στέκι των εξαρχείων έχει προφιτερόλ και φέτες τσουρέκι, αλλά το παγωτό του είναι άπαιχτο. Τσιζκέικ, γιαούρτι με ρόδι, εκμέκ κανταίφι, φιστικοβούτυρο και δροσερά σορμπέ. Μπορείς να το συνδυάσεις με γλυκό ή απλά να το απολαύσεις κάνοντας τη βόλτα σου στο κέντρο.

Κόκκιον (Πρωτογένους 2)

Η Πρωτογένους στου Ψυρρή έχει πλέον τα πάντα. Έχει και φανταστικό παγωτό με 24 γεύσεις και συστατικά που έρχονται από όλον τον κόσμο. Θες κλασικές γεύσεις; Θες ανθόγαλο; Ή μήπως παγωτό ωμό αμύγδαλο και φασόλι τόνκα; Αν λατρεύεις να δοκιμάζεις νέες γεύσεις, ένα πέρασμα από το Κόκκιον θα σε πείσει.

Da Vinci (Ερμού 58-60)

Θα το βρεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας ως το κλασικό μέρος όπου θα βρεις όλες τις γεύσεις. Ξεχωρίζω τη μαύρη βανίλια, την αλατισμένη καραμέλα και το σορμπέ πεπόνι. Είναι το κλασικό παγωτατζίδικο που θα πάει όλη η παρέα και θα φύγουν όλοι ευχαριστημένοι. Ακόμα και εκείνος που δεν τρώει παγωτό και προτιμά τη βάφλα.

Αφοί Ασημακόπουλοι (Χαριλάου Τρικούπη 82)

Το ζαχαροπλαστείο των Εξαρχείων που βρίσκεται εκεί πάνω από 100 χρόνια και φτιάχνει φανταστικά κοκάκια, τάρτες, τούρτες και σορμπέ. Εκεί το παγωτό είναι μία κατηγορία από μόνο του. Θα βρεις βανίλια και σοκολάτα αλλά δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις το σύκο με τσίπουρο ή την πανακότα. Ακλόνητη αξία.

Πηγή:ladylike.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours