Μεζεδοπωλεία και καφενεία στα Βόρεια σερβίρουν ουζάκια σε αφθονία και τα συνοδεύουν με εκλεκτούς μεζέδες στεριάς και θάλασσας.

Σχολάς νωρίς και έχει ήλιο, τι καλύτερο από το να πάρεις τηλέφωνο την παρέα, να πιάσεις τραπεζάκι σε κάποιο ουζερί, να παραγγείλεις τα θαλασσινά σου και να τα συνοδεύσεις με το μυρωδάτο απόσταγμα που ταιριάζει τέλεια στην εποχή;

Αν μάλιστα βρεθείς προς βόρεια, οι επιλογές που έχεις είναι αρκετές και ωραιότατες.

Το ουζερί του Μήτσου
Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ: 2106840229

 

Σταθερή αξία χρόνια τώρα στην πλατεία Χαλανδρίου, ο Μήτσος απλώνει έξω λίγα τραπεζάκια για ουζάκια κάτω από τον ήλιο και δεν κάνει κρατήσεις, άρα ίσως χρειαστεί να περιμένεις. Μικρό το κακό, μιας και το φαγητό εδώ είναι ωραιότατο. Στο μενού του, ξεχωρίζει ο σούπερ σκορδάτος μαρινάτος γαύρος, οι τραγανές γαρίδες στο τηγάνι που έρχονται σε ένα μικρό… βουναλάκι, η ταραμοσαλάτα και η σπιτική φάβα. Συνοδεύεις με ουζάκι σε μεγάλη ποικιλία ετικετών, και πληρώνεις γύρω στα 20€ το άτομο.

Άποψις
Σοφοκλή Βενιζέλου 4, Χαλάνδρι, τηλ: 21 3037 4336

Σε μια υπέροχη μονοκατοικία η Άποψις είναι ένα ουζερί με… άποψη και φιλική ατμόσφαιρα που μπορεί άνετα να γίνει το νέο σου στέκι. Στον καταπράσινο και λουλουδιασμένο κήπο της θα δοκιμάσεις νοστιμιές που ετοιμάζονται με μεράκι όπως σαγανάκι, μπουρεκάκια με παστουρμά, κανταΐφι με φέτα και ανθότυρο, μπεκρή μεζέ, χοιρινή τηγανιά και κάποιες επιλογές σε θαλασσινά όπως γαύρος, αθερίνα, γαριδάκι, μπακαλιάρος, μύδια αχνιστά, καραβιδάκι αυγολέμονο και καλαμαράκι τηγανιτό – ό,τι πρέπει για τα ουζάκια σου. Ο λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο, με ουζάκι ή τσίπουρο.

Κλεψύδρα
Λεωφόρος Σταμάτας 5, Δροσιά, τηλ: 210 8141990

Σε μια αναπάντεχη γειτονιά, η Κλεψύδρα κλέβει την παράσταση, με πεντανόστιμες δημιουργίες βασισμένες στα θαλασσινά, και ολόφρεσκα ψαράκια. Mύδια σαγανάκι με καραβιδόψιχα και σως μουστάρδας με φέτα, καπνιστό χέλι, ξιδάτο γαύρο, αλλά και μια σούπερ πρωτότυπη «χταποδάτη» μακαρονάδα με κιμά χταποδιού σε κόκκινη σάλτσα. Για τσιμπολόγημα με μικρά ψάρια και θαλασσινά, θα υπολογίσεις γύρω στα 20€ το άτομο, ούζου περιλαμβανομένου, σε ικανοποιητική ποικιλία.

Κοράλλι
Δορυλαίου 6, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0620 5319

Κρυμμένο σε ένα δρομάκι μακριά από τη βαβούρα, το Κοράλλι είναι μια προσεγμένη ψαροταβέρνα με άνετα τραπεζάκια και ολόλευκα τραπεζομάντιλα, η οποία φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου σερβίροντας φρέσκο ψάρι και λαχταριστά ψαρομεζεδάκια (κλασικά και μη) για να συνοδέψεις το ουζάκι σου. Αχινοσαλάτα, μύδια σαγανάκι ή αχνιστά, χταποδάκι ψητό, σαρδέλα φιλέτο, γαριδάκι λεμονάτο, γαύρος και κουτσομούρες τηγανιτές, αλλά και καρπάτσιο λαβράκι είναι μερικές από τις επιλογές του μενού. Υπολόγισε περί τα 20€ άτομο, με ούζο σε μεγάλη ποικιλία. Με φρέσκο ψάρι;

Γάκιας
Ευαγγελιστρίας 16 & Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 6203934

Μεζεδοκαφενείο βγαλμένο από την Αθήνα των 60s, ο Γάκιας έχει μια υπέροχη χαλικόστρωτη αυλίτσα και μενού που πατά με το ένα πόδι στεριά και με το άλλο θάλασσα. Εδώ πρέπει να δοκιμάσεις τον καγιανά του, το τηγανιτό γαριδάκι, τα σιουφιχτά ζυμαρικά με στακοβούτυρο, την σφακιανή πίτα, τους κολοκυθοκεφτέδες, το θράψαλο σχάρας, τον κρητικό ντάκο, την παντζαροσαλάτα και το καπνιστό απάκι. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 12-15€ το άτομο το πολύ, με ουζάκι ή τσίπουρο.

Νησιώτισσα
Λεωφόρος Πεντέλης 168, τηλ: 210 8032957

Aν νόμιζες ότι η περιοχή της Πεντέλης είναι απροσπέλαστη για τους ψαροφάγους, η Νησιώτισσα προτείνει κάτι από θάλασσα για αποτοξίνωση και κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις χασαποταβέρνες. Στο όμορφο μπαλκονάκι της θα δοκιμάσεις θαλασσομεζέδες όπως καραβιδόψυχα, γαριδάκι συμιακό, ψητή σαρδέλα, σουπιές κρασάτες, χταποδοκεφτέδες, νοστιμότατο μπαρμπουνάκι τηγανιτό και ολόφρεσκο ψάρι ημέρας, αριστοτεχνικά ψημένο αν σε παίρνει το μπάτζετ. Χωρίς φρέσκο ψάρι, μόνο με ουζάκια και τσιμπολογήματα, ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο.

Άνοιξη παρά τέταρτο
Αθηνών Χαλκίδος 17, Άνοιξη, τηλ: 2108145588

Τι καλύτερο από μια εκδρομή στη φύση μετά… ούζου και μεζέδων; Στο συμπαθέστατο αυτό τσιπουράδικο/ουζερί που ακολουθεί λογική παρόμοια των βολιώτικων τσιπουράδικων παραγγέλνεις μόνο τα ποτά – ήτοι χύμα τσίπουρο Τυρνάβου ή πάνω από 20 ετικέτες ούζου και τσίπουρου, και με κάθε «γύρα» έρχεται και ένα πιατάκι με μεζέ. Οι μεζέδες εναλλάσσονται μεταξύ γης και θάλασσας και περιλαμβάνουν νοστιμιές όπως χταποδάκι ξυδάτο, μύδια σε σάλτσα μουστάρδας, αυγά με παστουρμά, σαγανάκι πικάντικο, μικρά ψαράκια τηγανιτά (γαύρος, αθερίνα, σαρδέλα, λιθρινάκι κ.α.), καπνιστό σκουμπρί, και γεμιστό θράψαλο με πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και φέτα. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο με ούζο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours