Όπως θα έχεις καταλάβει το καλό και πρωτίστως το ποιοτικό φαγητό μας αρέσει πολύ. Υπάρχουν όμως φορές που οι τσέπες μας δεν το αντέχουν και άλλες που μπορούμε να δώσουμε το κατιτίς παραπάνω.

Για όλα τα πορτοφόλια λοιπόν, υπάρχουν νόστιμες διευθύνσεις που θεωρούνται κορυφαίες στο «είδος» τους. Παρακάτω ξεχωρίσαμε τρεις για κάθε κατηγορία (λόγω) τιμής.

Έως 15€

Καφενείο Ήβης
Ν. Αποστόλη 19 & Ήβης, Ψυρρή, τηλ: 2103232554

Σταθερότατη αξία για τίμιο τσιμπολόγημα στου Ψυρρή, η Ήβη είναι ένα χαλαρό καφενείο που σερβίρει σε τραπεζάκια έξω πάσης φύσεως και εθνικότητας μεζεδάκια. Σκέψου από χούμους και αρμένικη ομελέτα με παστουρμά και σουτζούκι, μέχρι φασολάκια μαυρομάτικα με χόρτα, γαύρο μαρινάτο, αχνιστά μύδια και ψητές γαρίδες.

Κυβέλη
Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ: 2108219406

Ήρθε για να μείνει στην Κυψέλη και ανεβάζει τον πήχη της οικονομικής μεζεδοφαγίας στην περιοχή με τον κουκλίστικο χώρο της αλλά και το πληθωρικό της μενού. Εδώ θα δοκιμάσεις νοστιμιές σαν την ανδριώτικη φουρτάλια, το ταμπουλέ με μαύρες φακές,  την σπιτική κασερόπιτα, το κοτόπουλο «χαρακίρι» περασμένο σε σούβλα, το κοκκινιστό μοσχάρι με κριθαράκι και μυζήθρα και το ψητό ταλαγάνι με μαρμελάδα νεράντζι.

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς
Λέκκα 22, Σύνταγμα, 210 3227298

Δύσκολα θα το πάρει το μάτι σου όμως αξίζει να το ανακαλύψεις για σούπερ οικονομική ψαροφαγία, σε τραπεζάκια στη στοά. Το Τριαντάφυλλο −σκέτο για τους φίλους− απλώνει τα τραπεζάκια του στη στοά της Λέκκα και σερβίρει μαεστρικά ψημένο θράψαλο, κολοκυθοκεφτέδες, χταποδάκι στη σχάρα, μυδοπίλαφο νοστιμότατο μαριδάκι, σαρδέλες, ανάμεικτη σαλάτα με κολοκύθια και σταμναγκάθι και μαυρομάτικα φασόλια με κάππαρη και φρέσκο κρεμμυδάκι. Δεν λέει «όχι» και στο κρέας, με νόστιμες επιλογές σχάρας.

Έως 20€

Άμα Λάχει
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ.:21 0384 5978

Το πιο γνωστό – αν όχι το καλύτερο – μεζεδοπωλείο των Εξαρχείων, γεμίζει κάθε μέρα τα τραπέζια στην ολάνθιστη παραμυθένια αυλή του και ετοιμάζει λαχταριστές μεζεδο-γεύσεις με μοντέρνες πινελιές: αυγά καγιανά με παστό χοιρινό Καλαμάτας, οσπριάδα με φύλλα βαλεριάνας κι εσπεριδοειδή, πεϊνιρλί με κρέμα τυριού αρωματισμένη με λάδι τρούφας, κεφαλοτύρι, χειροποίητο καβουρμά και μανιτάρια, φάβα παντρεμένη με μαρμελάδα λεμόνι, κάππαρη, φυστίκι Αιγίνης και φρέσκο κρεμμύδι και χοιρινή ταλιάτα με πουρέ γλυκοπατάτας.

Korova
Κεραμεικού 93-95, Μεταξουργείο, τηλ: 21 3030 1210

Με σήμα την… αγελάδα, σερβίρει μερικά από τα καλύτερα μεζεδάκια του Μεταξουργείου, κάποια με έμπνευση από τη Ρωσία, όπως τα πελμένι, που είναι ζυμαρικά γεμισμένα με κιμά και περιχυμένα με σως από γιαούρτι και ντομάτα, και άλλα όχι, όπως ο καβουρμάς με baby πατατούλες, το λουκάνικο Δράμας με φάβα, τα μπιφτέκια κόκκινης φακής και καρότου, το βελουδένιο χούμους και η πεντανόστιμη φακοσαλάτα.

Κανέλλα
Κων/πόλεως 70, Γκάζι, τηλ: 21 0347 6320

Από τις πρώτες διευθύνσεις που μας σύστησαν την μοντέρνα ελληνική κουζίνα, η Κανέλλα μετρά αρκετά χρόνια στον Κεραμεικό δίχως να δείχνει γερασμένη και διατηρεί την ταυτότητά της. Σταθερή αξία τα σουτζουκάκια, το κοκκινιστό μοσχαράκι και ο σούπερ σπιτικός πουρές της, ενώ στο μενού συναντάμε τραχανότο με καβουρμά θρακιώτικο και τριμμένη μυζήθρα Τριπόλεως, κοχυλάκι με πέστο από καρύδι, λιαστή ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης, γραβιέρα και ανθόγαλα, και φιλετάκια μόσχου με μαυροδάφνη και φρέσκα μανιτάρια, τα οποία συνοδεύονται με πολύχρωμο κουσκουσάκι.

Έως 25€

Selim bey
Π. Τσαλδάρη 8, Μαρούσι, τηλ: 21 1725 6790

Ο συμπαθέστατος Σελίμ που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από το Μάστερ Σεφ πήρε συνεχίζει να μας ταξιδεύει με τη γευστική του βάρκα στην Ανατολή μέσα από το νέο του εστιατόριο, σε μια ολάνθιστη αυλίτσα στο Μαρούσι. Όλα τα εκλεκτά του πιάτα είναι εδώ, λαχταριστά όπως πάντα: αφράτα και μυρωδάτα Φιστικλί, Αλιζανί και Άδανα κεμπάπ, Kirmizi biber ezmesi (ψητές πιπεριές Φλωρίνης με μπαχαρικά και φέτα), συγκλονιστικό λαχματζούν, πικάντικο Suzuclu pide (φύλλο γιουφκά γεμιστό με σουτζούκι, ντομάτα και μαστιχωτό τυρί) και ασυναγώνιστο κιουνεφέ.

Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου
Αναστασίου Ζίννη 34, Κουκάκι τηλ.: 210 9246354

Ένα μεζεδοπωλείο- φόρος τιμής στον προστάτη άγιο των μαγείρων, με πολυελαίους από το σπίτι του Τίτο (ναι, του γνωστού) που στολίζουν το ταβάνι δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Η Φάμπρικα παραμένει ένας από τους κορυφαίους γευστικούς προορισμούς στο Κουκάκι, σερβίροντας υπέροχα πιάτα όπως καβουρμά από τη Ροδόπη, Πιπεροσαλάτα Άιβαρ, σέρβικη παραδοσιακή σαλάτα με κόκκινη πιπεριά και μελιτζάνα, τουλουμοτύρι από την Κοζάνη, που παντρεύει ωραία κατσικίσιο και πρόβειο τυρί, μανούρι στη σχάρα με σουσάμι και μαρμελάδα ελιάς, και λουκανικάκια με την παραδοσιακή σέρβικη συνταγή. Βγάζει και τραπεζάκια στον πεζόδρομο.

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ.: 21 1183 4789

Ένα όνομα, μια νόστιμη ιστορία από το Μεταξουργείο στα πέρατα του κόσμου, οι Σεϋχέλες τα τραπεζάκια τους στην ηλιόλουστη πλατεία Αυδή, και στο θεατρο-πεζοδρομάκι της Ακαδήμου, και σερβίρουν προσεγμένα και νόστιμα πιάτα όπως τις ξακουστές και κοσμαγάπητες παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής, τα γλυκοκαυτερά μπριζολάκια, το καρπάτσιο μοσχαρίσιας γλώσσας, τη μοσχαρίσια ουρά στη γάστρα με πουρέ παστινάκι και τη ρεβυθοσαλάτα με λιαστές ντομάτες, αβοκάντο και λαδόξυδο πάπρικας.

Έως 30€

Park Bench
Πραμάντων 10, Κουκάκι, τηλ: 2121065303

Γαστριμαργική έκπληξη στο Κουκάκι. Το Park Bench είναι μια συμπαθέστατη gastro pub με μίνιμαλ διακόσμηση, ιδανική για απογευματινό ποτάκι, αλλά και πρωτότυπη mix and match και ενίοτε γκουρμέ κουζίνα σε πολύ προσιτές τιμές. Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σαλάτα ντομάτα με ξινομυζήθρα με βασιλικό, κάππαρη, ελιές και παξιμάδι χαρουπιού, linguine θαλασσινών με πέστο παντζαριού και κάσιους, σολομό με κρούστα πορτοκάλι, με πουρέ παντζάρι, πίκλα μήλου και beurre blanc εσπεριδοειδών και arancini τραχανά, με μανιτάρια, λάδι τρούφας, στάκα και απάκι Χανίων.

Salero
Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, τηλ: 21 0381 3358

Σε μια μονοκατοικία bauhaus του 1930 στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου με έναν κήπο αληθινή όαση στο κέντρο της πόλης, το Salero σερβίρει γεύσεις με ισπανική αύρα σε χαλαρό, οικείο περιβάλλον. Εδώ θα δοκιμάσεις τηγανιά τριλογίας μανιταριών με μανιτάρια πλευρώτους, portobello και champignon, θυμάρι, λεμόνι και κρασί λευκό, ψητό κατσικίσιο τυρί, τυλιγμένο με jamon Serrano, καραμελωμένο αχλάδι και καρύδια, παπαρδέλες με στακοβούτυρο, καραμελωμένο κρεμμύδι και κεφαλοτύρι, μοσχάρι σοφρίτο και Rib eye μοσχαρίσιο σχάρας, με σάλτσα θυμάρι και πουρέ σελινόριζας.

Kiouzin
Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, τηλ: 2103647407

Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μπόλικη δημιουργική προσέγγιση συνθέτουν τον γευστικό χαρακτήρα αυτού του μοντέρνου και value for money εστιατορίου στο Κολωνάκι. Στον κατάλογο θα βρεις κολοκυθοκεφτέδες με σως ράϊτα, κανταϊφένιες μπάλες με μαυροσούσαμο γεμιστές με φέτα και ανθότυρο με ντιπ μαρμελάδας ντομάτας, καρπάτσιο λαυράκι, κατσικάκι στη λαδόκολα με πατάτες φούρνου, φιδέ με γαρίδες σωτέ σε μπισκ θαλασσινών με ασιατικά αρώματα και χοιρινό κοντοσούβλι σε μεσογειακή σάλτσα με ψητά λαχανικά και πατάτες τηγανιτές.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours