Για καφέ και φαγητό στα μουσεία της Αθήνας – 9 σημεία για να επισκεφθείτε

O Σεπτέμβρης ίσως είναι ο ιδανικότερος μήνας για να επισκεφθείτε τα μουσεία της Aθήνας. Καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν μια βόλτα στην πόλη μαζί με μία επίσκεψη σε μουσείο. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε (ή να ξαναδείτε) σημαντικές στιγμές της τέχνης και ιστορίας. Και όταν έρθει η ώρα της ανάπαυσης δεν χρειάζεται καν να αλλάξετε στέκι.

Τα café-εστιατόρια των μουσείων της Αττικής σας υποδέχονται σε καλαίσθητα αίθρια, ταράτσες με μαγευτική θέα και καταπράσινους κήπους με χαλαρή ατμόσφαιρα. Απολαύστε τον καφέ και το ποτό σας ή κάποιο γεύμα σε πραγματικά ιδιαίτερους χώρους.

Μουσείο Ακρόπολης

Το εστιατόριο δεύτερο όροφο του Μουσειού με εξώστη 700 τ.μ. και πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας. Εδώ θα απολαύσετε το πρωινό σας, μια ποικιλία από ζεστά πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές που ανανεώνονται εποχικά, αλλά και καφέ ή ποτό.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Ωραριο λειτουργίας: Ώρες λειτουργίας του μουσείου. Παρασκευή και Σάββατο ανοιχτό έως τις 24:00.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένας ήσυχος, κατάφυτος κήπος-αίθριο με περισσότερα από 700 είδη φυτών περιμένει τον επισκέπτη για ένα ευχάριστο διάλειμμα για καφέ και σνακ, πλάι στα αγάλματα και τα ψηφιδωτά της μόνιμης έκθεσης του μουσείου. Το καφέ φιλοξενεί επίσης έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, καθώς και μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων, όπως για την Ημέρα Μουσείων, την Πανσέληνο του Αυγούστου κ.ά.

Πατησίων 44, Αθήνα

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Κυριακή 10:00-19:00

Ο κήπος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου/ Photo: Shutterstock
Εστιατόριο Μουσείου Μπενάκη/ Photo: benaki.gr

Μουσείο Μπενάκη

Ο χώρος εστίασης του κεντρικού κτηρίου του μουσείου Μπενάκη θεωρείται ένα από τα κρυμμένα μυστικά της πρωτεύουσας, τόσο κοντά από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και τόσο μακριά από το θόρυβο και το άγχος της αστικής καθημερινότητας. Πρόκειται για μία αίθουσα με μοντέρνα και κλασικά στοιχεία, άνοιγμα σε τεράστια βεράντα και άπλετη θέα στον Εθνικό Κήπο και στην Ακρόπολη. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε υψηλή και ταυτόχρονα προσιτή γαστρονομία, συνοδεία εκλεκτών κρασιών και ροφήματα κάθε είδους από νωρίς το πρωί.

Koυμπάρη 1, Αθήνα

Ωράριο λειτουργίας: Τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Την Πέμπτη ανοιχτό έως τις 24:00.

Νομισματικό Μουσείο

Το καφέ λειτουργεί στον κήπο του Ιλίου Μελάθρου, μια μικρή πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας. Ο κήπος, με έκταση 800 μ2, περιλαμβάνει πολλά είδη φυτών της ελληνικής χλωρίδας και κοσμείται με αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων. Οι επισκέπτες του Μουσείου αλλά και όσοι συχνάζουν στην περιοχή μπορούν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα για καφέ ή ελαφρύ γεύμα σε ένα ήρεμο και δροσερό περιβάλλον. Eπιπλέον, ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει ειδικές εκδηλώσεις μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του Aναψυκτηρίου και το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Mουσείου.

Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: 09:00- 24:00

Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

Ίσως café αθηναϊκού μουσείου. Από τον τελευταίο όροφο του υπέροχου νεοκλασικού που στεγάζει το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, απολαμβάνει πανοραμική θέα στον Παρθενώνα, το λόφο του Φιλιππάπου, το Αστεροσκοπείο, τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού και αφήνει το βλέμμα να περιπλανηθεί μέχρι και τον Πειραιά.

Στα τραπεζάκια του καταφτάνουν ελληνικά καφεδάκια, σερβιρισμένα παραδοσιακά με λουκουμάκι, αλλά και δροσιστικά αναψυκτικά και αργότερα ποτά.

Ασωμάτων 22, Αθήνα
Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη- Κυριακή 10:00-18:00

O κήπος του Νομισματικού Μουσείου με το καφέ/ Photo: Kαφέ Νομισματικού Μουσείου Facebook
To καφέ στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης/ Photo: benaki.gr

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, «κρύβεται» ένας ανοιχτός αστικός κήπος. Ο αίθριος χώρος του B&E Goulandris Café-Restaurant αποτελεί μία όαση δροσιάς στην καρδιά της πόλης. Τη λειτουργία και το μενού του B&E Goulandris Café-Restaurant επιμελείται η ομάδα του IT Restaurant (Σκουφά 29, Κολωνάκι), προσφέροντας μία πρωτότυπη γευστική εμπειρία που αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα με ένα δημιουργικό twist. Το Café-Eστιατόριο του Μουσείου προσφέρει ουσιαστικό comfort φαγητό με φρέσκες πρώτες ύλες υψηλής θρεπτικής αξίας.

Ερατοσθένους 13, Αθήνα

Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10:18:00, Παρασκευή 10:18:00

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου θα απολαύσετε τον καφέ και το γλυκό σας ή κάποιο ελαφρύ πιάτο στο café – bistrot «ILISSIA». Στη σκιά του Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας και με την κορυφογραμμή του Υμηττού στο βάθος, το café προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας πριν ή μετά την περιήγησή σας στο μουσείο.

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα 1
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Πέμπτη 09:30-19:00, Παρασκευή- Κυριακή: 09:30-20:00

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο εσιτατόριο NATU, δεν απολαμβάνετε μόνο τις γεύσεις της Μεσογείου αλλά και μουσική κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του κτιρίου και την φιλοσοφία του Μουσείου το NATU -που έχει αντλήσει το όνομά του από τη λέξη ΝΑΤURA που σημαίνει Φύση – αποτελεί επίσης, την δυναμική συνέχεια της εμπειρίας του επισκέπτη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Με πρώτης ποιότητας υλικά, ο Executive Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος συνθέτει αριστοτεχνικά τις γεύσεις της Μεσογείου, υπογράφοντας με τις δημιουργίες του γεύματα που σας προκαλούν να τα δοκιμάσετε.

Λεβίδου 13, Κηφισιά

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 10:00-12:30

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο γνώριμος φωτεινός κήπος με το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, εμπλουτίζει τις προτάσεις του για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό, δημιουργώντας μια απρόσμενη όαση πολιτισμού και γεύσης στην καρδιά της πόλης. Η διακόσμηση και ο εξοπλισμός του καφέ αλλάζουν τακτικά και εμπνέονται από τις εκθέσεις που διοργανώνονται κατά καιρούς στο μουσείο.

Νεοφύτου Δούκα 4, Aθήνα

Ωράριο λειτουργίας: Δευτ-Τετ-Παρ-Σαβ: 10.00-17.00, Πεμπτη: 10.00-20:00, Kυριακή 11:17:00

 

Πηγή:travel.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours