Τα wine bars που βγάζουν τραπεζάκια έξω

Μια έξοδος για ένα (καλό) κρασί είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Και, φυσικά, το καλό κρασί συνδυάζεται τέλεια με ωραία τυριά και φως των αστεριών…

Τα wine bars της Αθήνας μπορούν να μετατρέψουν κάθε βραδιά σου σε μια εμπειρία μοναδική. Το καλό κρασί, οι προσεγμένοι χώροι, τα υπέροχα συνοδευτικά… Το μόνο που μπορεί να κάνει μια τέτοια βραδιά καλύτερη είναι το δροσερό αεράκι του Σεπτέμβρη να χτυπάει το πρόσωπό μας και τα αστέρια να φέγγουν πάνω από το κεφάλι μας.

Πάμε για έναν πολύ ωραίο οδηγό σε τραπεζάκια έξω και καλό κρασί.

Bottega 

‘Φραγκοκλησιάς 3Α, Μαρούσι, τηλ: 2106100288
Στο Μαρούσι βρίσκεται αυτό το πολύ όμορφο και απλό μαγαζάκι, που απλώνει και λίγα καθίσματα έξω για τις μέρες που το επιτρέπει ο καιρός. Η αισθητική του είναι μοντέρνα και βιομηχανική, και η μουσική κινείται σε πολύ ωραία τζαζ μονοπάτια. Στα του κρασιού, βεβαίως: Γύρω στις 120 ετικέτες θα βρείτε εδώ, με την πλειοψηφία να σερβίρονται και σε ποτήρι. Για συνοδευτικό, θα βρεις νοστιμιές όπως κεκάκια σολομού, ζουμερά μπέργκερ, αλλά και χειροποίητη πίτσα. Το ποτήρι κρασιού ξεκινά από τα 5€.

Kiki de Grece

Ηπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3211279
Και μόνο που είδες ότι είναι στην Ηπίτου, θα μπορούσες να σταματήσεις να διαβάζεις—είναι από τα πιο όμορφα δρομάκια της πόλης, αξίζει να πας. Αλλά θα σου δώσουμε και λεπτομέρειες για την Κική. Είναι ένα μαγαζί παρεΐστικο και νεανικό, πολύ φοιτητικό. Σερβίρει ωραιότατα κρασάκια κατά βάση Ελλήνων παραγωγών, προσεκτικά διαλεγμένα, και τα συνοδεύει με ιδιαίτερα πιάτα, όπως κόκκινη φάβα με καπνιστό χέλι. Το ποτήρι κρασιού ξεκινά από τα 4€.

8 Le Bistro 
Φρύνης 8, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9755607
Ένας μικρός εξωτερικός χώρος, σαν κηπάκος, άψογος για τα τελευταία μας κρασάκια έξω. Αυτό το wine bar στην Ηλιούπολη – που δεν την επισκεπτόμαστε και τόσο συχνά – έχει μια όχι μεγάλη, αλλά εκπληκτική λίστα ελληνικών κρασιών, με τις περισσότερες ετικέτες να σερβίρονται και σε ποτήρι (από 3€). Συνδυάζουμε με επιλογές όπως σκαλοπίνια με κόλιανδρο, σάλτσα γιαουρτιού και μέλι, αλλά και ωραία πίτσα.

Heteroclito

Φωκίωνος 2 και Πετράκη, κέντρο, τηλ.: 210 3239406
Ναι, εδώ δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις τραπέζι, το ξέρουμε. Αλλά τα τραπεζάκια που απλώνει το Heteroclito στην Πετράκη είναι από τις πιο όμορφες και ρομαντικές γωνιές του κέντρου, άρα αξίζει η προσπάθεια (και, ίσως, η αναμονή). Εδώ βρίσκουμε περισσότερες από 100 ετικέτες ελληνικού κρασιού, πολλές από τις οποίες εναλλάσσονται στο by the glass πρόγραμμα κάθε μήνα. Τα συνοδεύουμε με πολύ ωραίες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, αλλά και νόστιμες σαλατούλες. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από τα 4€.

Caffe I Frati

Αργυροπούλου 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8088157
Ένας πολύ όμορφος χώρος στην Κηφισιά, all-day στέκι, τέλειο για apperitivo, και με δεκάδες εκλεκτές ετικέτες κρασιού να ανταγωνίζονται για την προσοχή μας. Οι επιλογές για να συνοδεύσουμε το κρασί είναι πολλές, και συνεχώς εναλλασσόμενες, αλλά περιλαμβάνουν ψαγμένα τυριά και αλλαντικά σε ευφάνταστους συνδυασμούς. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από τα 5€.

Τανίνη Αγάπη Μου 

Ιπποκράτους 91, Εξάρχεια. τηλ: 2111150145
Το λατρέψαμε από πέρσι που άνοιξε, για πολλούς λόγους. Για την θέση του, για την αισθητική του, για την μεγάλη πινακίδα με τα νέον γράμματα και για τα λιγοστά τραπεζάκια που βγάζει έξω, που γεμίζουν με κόσμο που εκτιμά το καλό κρασί και την καλή παρέα. Η Τανίνη έχει περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιού – και προσφέρονται όλες σε ποτήρι – και αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα καινούρια στέκια στα Εξάρχεια. Το ποτήρι ξεκινά από τα 2,80€ μόλις.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours