Τέσσερις νέες γευστικές αφίξεις στην Αθήνα που υπόσχονται να κάνουν καλύτερο το 2021

Οι μέρες πια μετράνε αντίστροφα και όλοι είναι βέβαιο πως θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας το 2020, που πολύ μας ταλαιπώρησε. Όμως ακόμα και μέσα σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, κάποιοι ευφάνταστοι και δημιουργικοί επιχειρηματίες πήραν τα ρίσκα τους και έφτιαξαν γαστρονομικά spots που σίγουρα θα μας συντροφεύουν και το 2021.

Γνωρίστε από κοντά δυο νέους φούρνους και δυο καινούργια ζαχαροπλαστεία, που θα κάνουν το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας να μοιάζει με παραμύθι.

Προμηθευτείτε άπαιχτα κρουασάν από το «Overoll»

Το ξημέρωμα της νέας χρονιάς μάλλον θα σας βρει με όρεξη για ένα καλό πρωινό. Κι ως γνωστό από ένα σωστό πρωινό, δεν λείπουν ποτέ τα κρουασάν. Στο εμπορικό τρίγωνο, τρεις νέοι pastry chef -ο Άλκης Ζέρβας, ο άρτι αφιχθείς από τη Γαλλία Σπύρος Παππάς και ο ήδη καταξιωμένος Γιάννης Κικίρας- αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια croissanterie, ένα κατάστημα δηλαδή αφιερωμένο αποκλειστικά στο κρουασάν, που μάλιστα είναι και η πρώτη στην Αθήνα. Τραγανό απέξω και μαλακό από μέσα με βουτυράτη γεύση, το κρουασάν εδώ φτιάχνεται από προζύμι που χρειάζεται τρεις μέρες για να παρασκευαστεί -γιατί σε αντίθεση με αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι η μαγκιά στο κρουασάν δεν είναι στο βούτυρο αλλά στη ζύμη.

Εκτός από το κλασικό βουτύρου, που είναι και must, θα βρείτε κρουασάν σοκολάτας, διπλοψημένο κρουασάν με γέμιση αμυγδάλου, «τσίζκεικ» με κόκκινα φρούτα, ένα ριγέ με nutella, ένα με γέμιση πάστας φουντουκιού, εσκαργκό με κρέμα πατισερί, σταφίδες και ρούμι, ακόμα και κράφιν γεμισμένο με toffee καραμέλας, περασμένο από κανέλα και ζάχαρη, αλλά και μια μηλόπιτα που στη βάση της έχει τάρτα και γύρω γύρω κρουασάν.

Αν προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, δοκιμάστε τη «σπανακοτυρόπιτα», δηλαδή ένα ρολ από ζύμη κρουασάν με γέμιση κλασικής σπανακόπιτας, το ham & cheese, με μπεσαμέλ, ή τη «λουκανικόπιτα» με σάλτσα ντομάτας, μπέικον και λουκάνικο.

Πραξιτέλους 27, Σύνταγμα, 211419 8151

Εμπιστευτείτε την Ιάνθη για το ψωμί σας

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα η Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι μύρισε φρέσκο ψωμί και οι Αθηναίοι το τίμησαν δεόντως, κάνοντας ουρές για να απολαύσουν τις δημιουργίες της bakery & pastry chef Ιάνθης Μιχαλάκη. Με προϋπηρεσία στη Δανία συνασπίστηκε με τη Μαρία Αλαφούζου, που έχει ζήσει στο Λονδίνο, και μαζί δημιούργησαν ένα φούρνο 200 τετραγωνικών, το «Kora Bakery», που εντυπωσιάζει τόσο με τις γεύσεις τους όσο και με την αισθητική του. Εδώ θα βρείτε ψωμί που φτιάχνεται μόνο με νερό, αλάτι, διαλεχτό αλεύρι και με το μαγικό προζύμι που αποτελείται από αμέτρητες άγριες ζύμες, κι αφήνεται να ζυμωθεί φυσικά και να ωριμάσει για τουλάχιστον 16 ώρες, γι’ αυτό και διατηρείται φρέσκο για τρεις μέρες. Βγαίνει σε τρεις εκδοχές -σικάλεως, σταρένιο και σοκολάτας, που δεν είναι όμως ιδιαίτερα γλυκό και είναι τέλειο για το πρωινό- ενώ υπάρχει επίσης κι ένα τέταρτο ψωμί που ανά μία ή δύο εβδομάδες θα αλλάζει, αλλά και μια φοκάτσια, που πωλείται είτε σκέτη ή με διάφορα toppings.

Το «Kora Bakery» όμως βγάζει από τους φούρνους του και προϊόντα βιενουαζερί όπως κρουασάν σε 3 γλυκές γεύσεις και μία αλμυρή, από σφολιάτα φτιαγμένη στο χέρι με μια διαδικασία που διαρκεί 48 ολόκληρες ώρες.

Για τις γιορτές μάλιστα τα κορίτσια έχουν ετοιμάσει κι ένα ξεχωριστό, Gift Box, που περιλαμβάνει μια μαρμελάδα από γάλα για να απλώσουμε στο κέικ ή το ψωμί, ένα croissant granola, ένα μείγμα garden salt για τις σαλάτες και τα κρεατικά, spice sugar για ροφήματα και γλυκά, vanilla and cocoa shortbread για να συνοδέψουμε τον καφέ μας, κράκερ με προζύμι για τα τυριά μας κι ένα συγκλονιστικό pistachio and cherry nougat για τον καφέ και το τσάι.

Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι,210-3627855, www.korabakery.com

Εντυπωσιάστε την οικογένεια με μια flan parisien από το «Ourse»

Το νέο γλυκό απόκτημα των Νοτιων προαστίων είναι το boutique ζαχαροπλαστείο «Ourse» που έφτιαξαν ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, o πολυβραβευμένος pastry chef με θητεία στη διάστερη «Σπονδή», ο Στέφανος Τσουκαλάς και η Βίκυ Νταλαγιάννη. Συνδυάζοντας τη γαλλική παράδοση με τις ελληνικές πρώτες ύλες, έφτιαξαν μικρά -ή και μεγαλύτερα- κομψοτεχνήματα που σίγουρα θα σας βάλουν σε πειρασμό.

Δοκιμάστε Ρaris-Brest με φιστίκι Aιγίνης σε τρεις εκδοχές -πραλίνα, γκανάς μοντέ και κραμπλ- μακαρόν σε 12 διαφορετικές και πολύ ξεχωριστές γεύσεις, όπως αυτή με το λεμονοθύμαρο που καλλιεργούν μόνοι τους ή τη θεσπέσια St. Honore, που βγαίνει σε περιορισμένες ποσότητες και θεωρείται ο «προστάτης των ζαχαροπλαστών», αλλά και την «τρεμουλιαστή» flan parisién με βανίλια Μαγαδασκάρης και μια ελαφρώς αλμυρή ζύμη.

Μυστρά 39, Γλυφάδα,2121067019

Κλείστε με ένα επιδόρπιο με την υπογραφή του «Σουίτ»

Ο Μπάμπης Ζιντίλης, αφού δοκίμασε τις δυνάμεις του με μεγάλη επιτυχία σε διάσημα εστιατόρια όπως το «Funky Gourmet» και το «Opso» του Λονδίνου, έκανε το δικό του βήμα στο Παλαιό Φάληρο, παντρεύοντας γνωστές συνταγές με δικές του εμπνεύσεις, όπου το ξινό και το γλυκό συνδυάζονται μοναδικά, προκαλώντας εκρήξεις στους ουρανίσκους μας.

Εδώ λοιπόν η κλασική crème brûlée, απογειώνεται με την προσθήκη passion fruit, η κρέμα λεμόνι κάνει ένα εξαιρετικό ντουέτο με τη μαρέγκα λάιμ κι ένα έξτρα τραγανό μπισκότο αμυγδάλου, περασμένο από λευκή σοκολάτα και βούτυρο κακάο, η παραδοσιακή καρυδόπιτα συνοδεύεται από κρέμα πατισερί και λίγη κανέλα, ενώ η τάρτα αμυγδάλου μοιάζει με donut. Μην χάσετε με τίποτα τη σοκολατίνα με τραγανή βάση από φεγιεντίνη, με πυρήνα από passion fruit και σοκολάτα γάλακτος -θα σας ξαφνιάζει σε κάθε κουταλιά!

Επίσης εδώ γίνεται και pairing των γλυκών με κρασιά και ποτά που μπορείτε να πάρετε στο σπίτι για να τα απολαύσετε με την παρέα σας.

Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, 2109886192

Πηγή:bovary.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours