Το ψάρι δεν είναι και από τα πιο φτηνά φαγητά για να φας έξω… Εκτός κι αν πας σε αυτά τα πολύ τίμια ταβερνάκια.

Το καλό, φρέσκο ψάρι, το πληρώνεις ακριβά. Συνήθως, δηλαδή. Επειδή υπάρχουν και μαγαζάκια τίμια, που δεν θα σε αναγκάσουν να αδειάσεις το πορτοφόλι σου για ένα καλό γεύμα. Και επειδή λατρεύουμε και το ψάρι, και το να μην αδειάζουμε το πορτοφόλι μας, σου τα προτείνουμε για να πας να φας κι εσύ.

Κλεψύδρα

Λεωφόρος Σταμάτας 5, Δροσιά, τηλ: 2108141990
Δεν περίμενες να σου το ξεκινήσουμε από την Δροσιά το κείμενο—μάλλον θα περίμενες να σε πάμε αμέσως πλάι στο κύμα. Κι όμως, στην Δροσιά, που λες, υπάρχει ένα μαγαζί που σερβίρει εξαιρετικό φρέσκο ψαράκι και καλοφτιαγμένα μεζεδάκια. Την παράσταση κλέβει ο μπακαλιάρος, φυσικά, που είναι στα 35€ το κιλό, ενώ σφυρίδα, σαργός και λοιπά ψαράκια βρίσκονται στα 39€ το κιλό. Για ένα πλήρες γεύμα, μαζί με τσιπουράκι, υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

Ο Γιώργης του Βυθού

Σοφοκλή Βενιζέλου 92, Λυκόβρυση, τηλ: 210 2848050
Συνεχίζουμε με βορρά, επειδή μας άρεσε το κόνσεπτ. «Ψαραγορά – Ψαροφαγάδικο» διαβάζουμε στην ταμπέλα της ταβέρνας του Γιώργη στη Λυκόβρυση, λοιπόν, και παίρνουμε μια ιδέα για το τι θα ακολουθήσει. Ολόφρεσκα ψάρια δικής τους ψαριάς, σε έναν χώρο μικρό αλλά πάντα γεμάτο. Το μενού κλασσικό με σταθερές αξίες: ξεκινάμε με ταραμοσαλάτα, γαριδάκι τηγανιτό, αθερίνα και εξαιρετικά μύδια. Από φρέσκο ψάρι παίζουν πολύ δυνατά οι τσιπούρες ιχθυοτροφείου (9€/κιλό), το μυλοκόπι και λαβράκι (14€/κιλό), και η γλώσσα (35€/κιλό). Ο λογαριασμός, με φρέσκο ψάρι, κυμαίνεται στα 25-30€ το άτομο.

Πεζούλας

Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, 210 9422684
Εδώ και δεκαετίες στέκεται στην θέση του και ταΐζει γενιές και γενιές Αθηναίων με ολόφρεσκο ψαράκι στην πολύ όμορφη και δροσερή του βεράντα. Εκτός από τα μεζεδάκια – που είναι πολύ ενδιαφέροντα, όπως το χταποδάκι με μαυρομάτικα φασόλια – το ψάρι που σερβίρεται έχει να κάνει με την ψαριά της ημέρας και συνήθως «παίζει» γύρω στα 50€/το κιλό. Που σημαίνει ότι με το τσιπουράκι μας, υπολογίζουμε περί τα 25-30€ το άτομο.

Γιάννης

Χατζηκυριακού 107, Πειραιάς, 210 4180160
Και προχωράμε λίγο πιο κοντά προς την θάλασσα, πάμε προς Πειραιά μεριά και πιάνουμε τραπεζάκι σε αυτή την παραδοσιακή, οικογενειακή ταβέρνα που σερβίρει ολόφρεσκα ψάρια ημέρας σε πολύ καλές τιμές. Πέρα από τα πεντανόστιμα μεζεδάκια (γαριδάκι να γλείφεις τα δάχτυλά σου), τα ψάρια παίζουν σε τιμές από 35-50€ το κιλό. Για ένα πλήρες γεύμα με φρέσκο ψαράκι, υπολογίζουμε γύρω στα 25-28€ το άτομο.

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Λέκκα 22, Σύνταγμα, 210 3227298
Ένα μικρό, καλά φυλαγμένο μυστικό του κέντρου δίπλα στο Σύνταγμα, που απλώνει τραπεζάκια στην στοά και σερβίρει πιάτα παραδοσιακά (και που αγαπούν λιγάκι την κρητική κουζίνα), όπως και ολόφρεσκο ψαράκι σε πολύ καλές τιμές (γύρω στα 40€ το κιλό η κουτσομούρα, ας πούμε). Εδώ να φέρεις και τους φίλους σου, για να φέρουν μετά και τους δικούς τους φίλους και να γινόμαστε πολλοί. Με φρέσκο ψάρι, και για πολύ χορταστικό γεύμα, υπολογίζουμε γύρω στα 15-20€ το άτομο.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours