Με λεπτή ζύμη α λα ιταλικά, ή «ελληνικού» τύπου με αφθονία υλικών και ζύμης; Σηκώστε τηλέφωνο και παραγγείλτε τις καλύτερες πίτσες για το σπίτι.

Όπως και να τη δεις, η πίτσα είναι η απόλυτη κυκλικού σχήματος αμαρτία. Ταυτόχρονα είναι και η νούμερο ένα επιλογή για παραγγελία στο σπίτι, με παρέα ή μόνος, για τον αγώνα ή για την ταινία, για τη μοναξιά ή για το ρομαντικό (και πεινασμένο) κατ’ οίκον ραντεβού.

Παντού ταιριάζει μια πίτσα, αρκεί να είναι νόστιμη και ποιοτική. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες πιτσο-διευθύνσεις της πόλης για delivery οι οποίες θα ικανοποιήσουν αμφότερους τους φαν της ιταλικής ζύμης αλλά και της «ελληνικής», όπως την απολαμβάναμε στα 80s από τις συνοικιακές πιτσαρίες.

Portofino
Γρηγορίου Γυφτοπούλου 23, Χαλάνδρι, τηλ: 2106823448
Εξυπηρετεί: Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Βριλήσια, Μαρούσι κ.α.

Ψήνει σούπερ πίτσα από το 1970, με εξαιρετική καναδέζικη (τραγανή και χοντρή) ζύμη και πλούσια υλικά. Με τα χρόνια ο κατάλογός του έχει επεκταθεί με αρκετά ψητά, σάντουιτς κ.α. όμως εμείς επιμένουμε… στρογγυλά και παραγγέλνουμε Pepperoni Classic με έξτρα σάλτσα ντομάτας, γκούντα και διπλή στρώση pepperoni (στα 9,50€) ή μια καθωσπρέπει «ελληνική», με σάλτσα ντομάτας, γκούντα, ροδέλες ντομάτας, κρεμμύδι, ελιές, φέτα, πράσινη πιπεριά και πεπερόνι (επίσης 9,50€). Δείτε το μενού εδώ.

Pizza Park
Ηρώων Πολυτεχνείου 24, Ν. Ερυθραία, τηλ: 210 8001193

Ίδιας φιλοσοφίας με το Portofino, το Pizza Park έχει αφήσει εποχή από το 1979 στην περιοχή με σήμα κατατεθέν του την σάλτσα ντομάτας που χρησιμοποιεί, αλλά και την… πονηριά της προσθήκης των αλλαντικών μέσα στο τυρί και όχι από πάνω. Τα υλικά είναι επίσης σε γενναίες δόσεις, οι επιλογές «λιτές» αλλά πεντανόστιμες, χωρίς πειραματισμούς: λουκάνικο χωριάτικο (τυρί, ντομάτα), Ρόγιαλ (ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια), Σπέσιαλ (λουκάνικο, μανιτάρια, πράσινη πιπεριά) και Απ’ όλα (λουκάνικο, μανιτάρια, ζαμπόν, μπέικον) ξεχωρίζουν. Οι τιμές κυμαίνονται στα 7-8,50€. Δείτε το μενού εδώ.

Eros pizza
25ης Μαρτίου 8, Άνω Πεύκη, τηλ: 21 0612 4665
Εξυπηρετεί: Πεύκη, Μαρούσι (ένα μέρος του), Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο και Κηφισιά

Πίτσα του «παλιού καλού καιρού» που ψήνεται στον ξυλόφουρνο και είναι χορταστικότατη και νόστιμη. Εύκολα μπορείτε να την ερωτευτείτε – με μοναδική παραφωνία τα μανιτάρια κονσέρβας – και να την αγαπήσετε. Επιμένουμε κλασσικά και παραγγέλνουμε μια Σουτζούκι με το δημοφιλές αλλαντικό, σάλτσα και μπόλικο τυρί και μια Αμίγκο, με bacon, πεπερόνι, κρεμμύδι και σάλτσα μπάρμπεκιού. Οι τιμές ξεκινούν από 6,20€. Δείτε το μενού εδώ.

Castello
Παλαμηδίου 15 & Θεμιστοκλέους, Άλιμος, τηλ:  210 9818439
Εξυπηρετεί: Άλιμο, Φάληρο, Βραχάμι και Καλαμάκι

Έχει θρέψει γενιές ολόκληρες κατοίκων των νοτίων προαστίων (40 χρόνια βρίσκεται εδώ), με την «ελληνικού» τύπου, μεσαία σε πάχος, αλλά τραγανή ζύμη της, η οποία σκεπάζεται από ελαφρώς πικάντικη κόκκινη σάλτσα και υλικά σε αφθονία. Και εδώ, οφείλετε να επιλέξετε κλασσικά και να παραγγείλετε μια γενναιόδωρη Σπέσιαλ με σάλτσα ντομάτας, τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια, μπέικον, πεπερόνι και πιπεριά. Οι τιμές ξεκινούν από 7,60€. Δείτε το μενού εδώ.

Nonna Edda
Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 62, Καισαριανή, τηλ: 2107240024
Εξυπηρετεί: Καισαριανή, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδί, Βύρωνας, Καρέας, Μετς, Παγκράτι, Κολωνάκι, Άγιος Αρτέμιος, Γούβα

Αλλάζουμε θεματική και πάμε προς Ιταλία. Η πίτσα του Andrea Serrani είναι 100% ιταλική, με λεπτό και τραγανό ζυμάρι και απογειώνει τους λάτρεις της παραδοσιακής πίτσας. Επιλέξτε μια ομώνυμη Nonna με ντομάτα, μοτσαρέλα, ιταλικό σαλάμι πικάντικο, ζαμπόν, ιταλικό λουκάνικο μανιτάρια και κρεμμύδι (στα 7€) ή μια Tartufata με σάλτσα τρούφας, μοτσαρέλα, μανιτάρια, ιταλικό λουκάνικο, κρεμμύδι και παρμεζάνα (επίσης στα 7€). Δείτε το μενού εδώ. 

Κολίμπρι
Αναπαύσεως 9, Μετς, τηλ: 210 9214277 και Εμπεδοκλέους 9-13, Παγκράτι, τηλ: 210 7011011
Εξυπηρετεί: Νέο Κόσμο, Βύρωνα και Καισαριανή, Κουκάκι, Ακρόπολη, Μετς, Παγκράτι, Πλάκα, Σύνταγμα, Ιλίσια

Το εστιατόριο του Μετς (και των Πετραλώνων) μας καλομαθαίνει με τα burger του και μας αποτελειώνει με τις πίτσες του. Μένουμε στις δεύτερες, οι οποίες ψήνονται εξαιρετικά, είναι αρκετά λεπτές και έχουν πλούσια σάλτσα ντομάτας δικής τους συνταγής. Οι φαν των καυτερών ας επιλέξουν μια Τσίλιενς με μοτσαρέλα, τσίλι, μπέικον, κρεμμύδι και στραγγιστό γιαούρτι, οι υπόλοιποι μια PPO με σάλτσα, ψητή ντομάτα, μοτσαρέλα, κρεμμύδι, πεπερόνι, σαλάμι, γιαούρτι και γλυκιά πάπρικα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7€. Δείτε το μενού εδώ.

Mystic Pizza
Εμμανουήλ Μπενάκη 76, Αθήνα, τηλ: 21 0383 9500 και Φερεκύδου 2, Καλλιμάρμαρο, τηλ: 210 9592092
Εξυπηρετεί: Δείτε εδώ και εδώ τους χάρτες των περιοχών

Το «βαρύ πυροβολικό» εδώ είναι η βιολογική πίτσα με σπόρους κάνναβης, παρθένο ελαιόλαδο, η οποία «παίζει» σε διάφορες εκδοχές για κάθε γούστο, με μεσαίου πάχους ζυμάρι και ολόφρεσκα υλικά. Η Mystic διαθέτει επίσης βιολογικές, dinkel (ειδικό ζυμάρι) και vegan προτάσεις. Αγαπημένες μας η Απάκι (με τυρί, απάκι, φρέσκια ντομάτα, φρέσκα μανιτάρια, κρεμμύδι και καυτερή πιπεριά -στα 10€), η βιολογική Bio Green (στα 12,80, με τυρί, κολοκυθάκι, μελιτζάνα, μπρόκολο, καρότο και ελιές). Δείτε το μενού εδώ.

Da Bruno 
Αγίου Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, τηλ: 2109818959
Εξυπηρετεί: Π. Φάληρο

Βραβευμένο από την ιταλική πρεσβεία ως εκπρόσωπος της γευστικής κουλτούρας των «γειτόνων» μας, το Da Bruno φτιάχνει – μεταξύ άλλων ιταλικών εδεσμάτων- σούπερ ιταλική πίτσα, με λεπτό ζυμάρι και φρέσκα υλικά, με έξι κομμάτια. Δοκιμάστε μια ομώνυμη Da Bruno με τυρί μοτσαρέλα, ντομάτα, ζαμπόν, αγγινάρα και κόκκινη πιπεριά ή μια Della Casa με ντομάτα, τυρί μοτσαρέλα, πικάντικο σαλάμι Ιταλίας και μανιτάρια. Οι τιμές τους ξεκινούν από 4,70€. Δείτε το μενού εδώ.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours