Ζεστό και γρήγορο φαγητό στους δρόμους της Αθήνας

Το street food όχι μόνο το τιμάμε συχνά, αλλά θέλουμε να είναι και ιδιαίτερο. Και έχουμε πέντε τέλειες διευθύνσεις να σου προτείνουμε για τον χειμώνα.

Μερικές φορές πεινάς και δεν θες να μαγειρέψεις. Κάποιες από αυτές τις φορές, τυχαίνει και είσαι έξω και να έχει και κρύο. Κακή φάση. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν αυτές οι διευθύνσεις που μπορείς να τρέξεις και να ζεστάνεις την ψυχούλα σου με τέλειες γεύσεις.

Ζήσης «Ψαράκι στο Χωνάκι»                                                                                                                                                                                                                                                                         

Αθηναϊδος 3 (Κέντρο) και Κηφισίας 105Α & Πανόρμου (Αμπελόκηποι)
Από τότε που έσκασε στο κέντρο, και ειδικά από τότε που άνοιξε και δεύτερο αδερφάκι στους Αμπελόκηπους, ο Ζήσης είναι από τις πιο σίγουρες επιλογές για σούπερ γρήγορο, σούπερ φτηνό και ποιοτικό ψαράκι. Από γαριδάκι μέχρι γαύρο και αθερίνα, τα χωνάκια με πεντανόστιμες και τραγανές λιχουδιές θα σας κοστίσουν 3,90€. Σούπερ επίσης και τα «κεφτεδάκια ψαριού».

Kumpirista

Θεμιστοκλέους 45 (Εξάρχεια)
Γεύση από ανατολή μέσα σε μια ψητή πατάτα θα φας σε αυτό το μικροσκοπικό μαγαζάκι στην Θεμιστοκλέους. Είναι μικροσκοπικό, αλλά δεν πρέπει να το προσπεράσεις, μιας και με 3 μόλις ευρώ μπορείς να απολαύσεις ένα από τα πιο νόστιμα, καλοφτιαγμένα αλλά και υγιεινά πλήρη γεύματα δρόμου που θα βρεις στο κέντρο. Εσύ απλά διαλέγεις τι θα βάλεις στην πατάτα σου, και μέσα σε λίγα λεπτά, απολαμβάνεις νοστιμιά.

Talking Breads                                                                                                                                                                                                                                                                                                


Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια
Κολασμένα μπέργκερ και pizza rolls θα βρούμε σε αυτό το μαγαζί, με όνομα φόρο-τιμής στους Talking Heads. Τα ψωμάκια, που φτιάχνονται στο μαγαζί, είναι τόσο νόστιμα και αφράτα και βουτυρένια, που δεν μπορούμε εύκολα να τα περιγράψουμε με λόγια. Το μενού δεν είναι τεράστιο, αλλά όλες οι επιλογές είναι μία και μία. Και κάνουμε χώρο για επιδόρπιο—εμείς σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα την μηλόπιτα.

Feyrouz                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Καρόρη 23 και Αιόλου, κέντρο
Λαχματζούν έχεις φάει ποτέ; Αν όχι, τρέχα, επειδή το λαχματζούν είναι από τις πιο νόστιμες υπενθυμίσεις ότι, ναι, μάλλον ζούμε στο ημισφαίριο του πλανήτη με τις πιο ενδιαφέρουσες γεύσεις. Βέβαια, τον χειμώνα μπαίνουμε συνεχώς σε πειρασμό να παραγγείλουμε την τέλεια σούπα μαχλούτα, με κόκκινη φακή, μαραθόριζα, κολοκύθα, καρότο, ζωμό από κοτόπουλο και κύμινο. Επειδή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να σε ζεστάνει μια κρύα μέρα από μια καυτή σούπα που την πίνεις από χάρτινο ποτήρι όσο κάνεις διάλειμμα από την δουλειά.

Baba Ghanoush                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Εμπεδοκλέους 25, Παγκράτι
Στον μικρό και γλυκύτατο χώρο του, το Baba Ghanoush είναι από τις αγαπημένες μας vegan γωνιές της πόλης. Σερβίρει εξαιρετικά φαλαφελάκια, ολόφρεσκες και δροσερές σαλάτες. Εκτός από αυτό, θα απολαύσουμε υπέροχες μαροκινές γεύσεις, σε αρκετά χαμηλές τιμές. Η μικρή πίτα φαλάφελ είναι στα 2,50€, ενώ η μεγάλη στα 4€.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours