Δοκιμάσαμε και προτείνουμε: Παγωτό σε 10 διαφορετικά μαγαζιά σε όλη την Αθήνα

Από: Ιωάννα Ζέρβα & Μάρω Σενετάκη |

Τώρα που οι θερμοκρασίες ανέβηκαν, βγαίνουμε βόλτα για παγωτό και τζελάτο στο χέρι, επιλέγοντας 10 από τα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά, που ξεχωρίζουμε για την ποικιλία στις γεύσεις τους, τις προσεγμένες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν και, φυσικά, την ποιότητα τους. Από τη λίστα μας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και κάποια πιο παραδοσιακά, όπως ένα γαλακτοπωλείο, αλλά και οι νέες αφίξεις που σπεύσαμε να δοκιμάσουμε.

Le Greche
Η τζελατερία «Le Greche» της Εύης Παπαδοπούλου, έχει γίνει από τα κλασικά πλέον στέκια για αυθεντικό ιταλικό παγωτό, τζελάτο δηλαδή. Τόσο που κάθε βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας σχεδόν πάντα καταλήγει και από ένα πέρασμα από την Μητροπόλεως (εκεί που βρίσκεται και το πρώτο από τα τρία καταστήματα Le Greche), για παγωτό σε κυπελάκι ή χωνάκι. Από το ξεκίνημα της, μας άρεσε ο συνδυασμός του ιταλικού παγωτού με ελληνικά υλικά όπως το κρητικό ανθότυρο και το σαμιώτικο κρασί. Οπως άλλωστε είχε εξηγήσει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξη της στο Olive, στόχος της είναι τα παγωτά της να έχουν ελληνικό χαρακτήρα. Στην γκάμα τους βρίσκουμε περί τις 30 διαφορετικές γεύσεις παγωτών και σορμπέ, που διακρίνονται για τη βελούδινη υφή τους και ενώ δύσκολα θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια από αυτές ως την πιο αγαπημένη μας, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το ιδιαίτερο Cannolo Siciliano με κρητικό ανθότυρο, τραγανό cannolo, φρουί γλασέ εσπεριδοειδών και τριμμένη σοκολάτα, καθώς και το φρεσκότατο παγωτό σοκολάτα-λεμόνι με τραγανό torrone αμυγδάλου (το ιταλικό μαντολάτο, δηλαδή). Μ.Σ.

Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα, τηλ.: 216 7006458 / Λεωφ. Μεσογείων 456, Αγ. Παρασκευή, τηλ.: 210 0101617 / Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 213 0416299.

Django
Στο Κουκάκι βρίσκεται το Django, μία από τις τελευταίες αφίξεις για τζελάτο στην Αθήνα, το οποίο μας έρχεται από τη Σύρο, όπου ήδη από το 2005, έχει χτίσει το δικό του πιστό κοινό. Φτάνοντας, βλέπουμε ένα «διάφανο» μαγαζί, με το πιο ανοιχτό από τα ανοιχτά εργαστήρια, αφού ούτε τζαμαρία δεν μας χωρίζει από αυτό, και το τζελάτο παράγεται μπροστά στα μάτια μας. Βλέπουμε καρύδες να ανοίγονται, βερίκοκα να καθαρίζονται, τα τελάρα από τα φρέσκα αυγά να περιμένουν τη σειρά τους. Και η μυρωδιά από τα φιστίκια Αιγίνης που καβουρντίζονται (ελαφρά, παρακαλώ) μας σπάει τη μύτη. Εδώ, βρίσκουμε ένα προϊόν που κάθε μέρα εξελίσσεται και βελτιώνεται, αφού ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, ιδιοκτήτης και δημιουργός του Django και των τζελάτο του, μας λέει ότι «το τέλειο δεν υπάρχει, όμως κάθε μέρα, με πειραματισμούς, γινόμαστε όλο και καλύτεροι». Συναντάμε ένα προϊόν πιο κοντά στο ιταλικό τζελάτο απ’ ό,τι στο παγωτό, αφού δεν περιέχει κρέμα γάλακτος. Δεν περιέχει όμως ούτε διογκωτικά ούτε πηκτικά ούτε και κάποιο επεξεργασμένο υλικό, αφού πρόκειται για κατεξοχήν φυσικό προϊόν. Δοκιμάζουμε σορμπέ, vegan επιλογές, που λάμπουν στην απλότητά τους, αφού μια κουταλιά μοιάζει με δαγκωματιά στον εκάστοτε καρπό. Τα σορμπέ λεμόνι, φράουλα και πεπόνι ήταν αυτά που με κέρδισαν. Το φυστίκι ήταν κι αυτό εξαιρετικό, από αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης, και ταίριαζε απίστευτα με το σορμπέ γιαούρτι, ένας συνδυασμός-πρόταση του καταστήματος. Οι σοκολατένιες γεύσεις, γίνονται με σοκολάτες Valhrona. Λάτρεψα το σορμπέ σοκολάτας με τσίλι που σε καίει ευχάριστα στην επίγευση για ώρα, αλλά και τη σοκολάτα με φουντούκια, τη γεύση Baci*. Ακόμη, ξεχώρισα την τόνγκα με τα μπαχαρικά της, αλλά και την καραμελένια κρέμα καταλάνα. Όλα τα υλικά, το βιολογικό γάλα (από το βιολογικό αγρόκτημα Λιβαδερού), τα αυγά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, προέρχονται από μικρούς παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες. Το τζελάτο φτιάχνεται για να καταναλωθεί την ίδια μέρα και δεν μπαίνει στην κατάψυξη. Την επόμενη, ξεκινούν πάλι απ’ την αρχή. Το Django, μάς προτείνει επίσης να το γευστούμε σε κυπελλάκι, χωρίς γαρνιτούρες, ενώ δεν έχει άλλα προϊόντα ή γλυκά στον κατάλογο. Για τον καφέ, αναμένεται μια συνεργασία έκπληξη. Περισσότερα θα πούμε εν καιρώ. Ι.Ζ.

*Στη Σικελία, όταν τα παιδιά ζητούσαν σοκολάτα και οι μεγαλύτεροι αδυνατούσαν οικονομικά να τους την προσφέρουν, έλιωναν στο γουδί φουντούκια με κακάο. Το πρόσφεραν με τρυφερότητα στα παιδιά, ήταν η σοκολάτα τους, και την ονόμαζαν Baci, που σημαίνει φιλί.

Βεΐκου 15, Κουκάκι, Αθήνα

Dickie Dee
Συνεχίζοντας την βόλτα μας στα πέριξ του Συντάγματος, βρίσκουμε και το Dickie Dee, που μας σερβίρει soft παγωτό μηχανής στα καλύτερά του. Το βρίσκουμε στην Βουλής και δύσκολα θα περάσετε δίπλα του χωρίς να το προσέξετε -βοηθούν άλλωστε σε αυτό το ροζ χρώμα του και η συχνά μεγάλη ουρά έξω από την πόρτα του, ειδικά όταν στην πόλη βρίσκονται και τουρίστες. Στο Dickie Dee φτιάχνουν χειροποίητο παγωτό μηχανής σε 6 γεύσεις -ανθόγαλα, vegan πικρή σοκολάτα, αλατισμένο φιστίκι, αλατισμένη καραμέλα, ζύμη μπισκότο και κρέμα μάνγκο- που μπορούν να σερβιριστούν με διάφορες γαρνιτούρες αλλά γνώμη μας είναι τα δοκιμάσετε σκέτα, για να απολαύσετε πλήρως τη γεύση τους. Εννοείται, ότι μπορείτε να κάνετε και συνδυασμό γεύσεων -προσωπικά προτιμώ το ανθόγαλα με vegan σοκολάτα, μπορεί σαν συνδυασμός να έχει μια αντίθεση (το ανθόγαλα από τη μία και μία vegan επιλογή από την άλλη), αλλλά πραγματικά ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Σημειώνεται ότι εκτός από τα παγωτά μηχανής έχουν προσθέσει στη γκάμα τους και τζελάτο σε 12 κλασικές ή λίγο πιο ιδιαίτερες γεύσεις, εδώ για παράδειγμα βρίσκετε παγωτό ρυζόγαλο και παγωτό με κανέλα, σταφίδες και ρακί. Εάν εκτός από ένα νόστιμο παγωτό στο χέρι, θέλετε και κάτι που θα τραβήξει τα βλέματα, ειδικά των φίλων σας στα social media, ζητήστε στο χωνάκι σας να μπει και μαλλί της γριάς, για παγωτό υπερπαραγωγή. Μ.Σ.

Βουλής 23, Σύνταγμα, τηλ. 210 3238277.

Epik Gelato
Πλατεία Μαβίλη, δύο παρά, μαζί με τον ήλιο κι ένα στομάχι να γουργουρίζει, δεν ξέρεις ποιος κερδίζει τη μάχη. Η λαχτάρα για πίτσα από το Flower Pizza, ή για φρέσκο τζελάτο από το ακριβώς διπλανό του, Epik Gelato; Η ζέστη κυριάρχησε, το τζέλάτο ήταν ο νικητής της ημέρας, και ναι, ήταν επικό. (Flower pizza, θα επιστρέψω). Μπαίνοντας, σε υποδέχεται η λιγωτική μυρωδιά των αμυγδάλων και των φουντουκιών που ψήνονται στο εργαστήριο, το οποίο φαίνεται πίσω από τη τζαμαρία, και οι εργασίες του είναι όλες εντατικές και λαχταριστές. Τι τζελάτο δοκιμάζουμε εδώ; Φυσικό, ελληνικό τζελάτο, που παντρεύει την τεχνοτροπία των Ιταλών με 100 τοις 100 ελληνικές πρώτες ύλες, χωρίς χρωστικές. Δεν περιέχει καθόλου κρέμα γάλακτος, ενώ η ζάχαρη βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Το αγελαδινό γάλα προέρχεται από ένα μοναστήρι στην Κόρινθο, από καλόγριες παραγωγούς. Το κρεμώδες καϊμάκι από πρόβειο γάλα, περιέχει σαλέπι από την Ήπειρο, μαστίχα Χίου και κανέλα. Το τζελάτο λουκούμι, λουκούμια από τη Σύρο. Η γεύση σύκο-κατίκι, γλυκό κουταλιού σύκο, από την οικογένεια Τέσκου στην Ικαρία. Βρίσκουμε ακόμη τζελάτο με γεύσεις όπως τριαντάφυλλο και αμυγδαλωτό, που μας θυμίζουν τα παλιά, φουντούκι με ελληνικά φουντούκια Πέλλας, χαλβά και ταχίνι με βιολογικό ταχίνι. Τα σορμπέ, οι vegan επιλογές, αλλάζουν ανάλογα την εποχή. Φοβερό και απίστευτα δροσιστικό, ήταν το σορμπέ λεμόνι με βασιλικό, αλλά και το βατόμουρο από βατόμουρα Σερρών. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε το παραδοσιακό αρμενοβίλ, το παγωτό γιαούρτι (από στραγγιστό γιαούρτι από το μοναστήρι) που σερβίρεται στο ποτήρι με μέλι και ολόκληρο κομμάτι κηρήθρας (και τα δύο από έναν παραγωγό στο Πήλιο), και το κλασικό και αγαπημένο σικάγο, με παγωτό σοκολάτα, σαντιγί, σος σοκολάτας, βύσσινο και φιλέ καβουρντισμένου αμυγδάλου. Στα ψυγεία, βρίσκουμε κι άλλες γεύσεις, αλλά και παραδοσιακά γλυκά που αλλάζουν συχνά, ενώ στο μικρό παντοπωλείο του καταστήματος, μπορούμε να αγοράσουμε και ξεχωριστά, όλα αυτά τα ελληνικά προϊόντα. Τέλος, μπορούμε να απολαύσουμε και ελληνικό καφέ στη χόβολη. Ι.Ζ.

Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα, τηλ. 210 6464105

Oggi
Κάνουμε μία ακόμη δροσερή στάση στη Βουλής, στο No17 αυτή τη φορά, για τα απολαυστικά παγωτά της Oggi. Στην Ελλάδα την τζελατερία του Καρμέλο Κιαραμίντα, με τα 10 καταστήματα εντός και εκτός Ιταλίας, έφερε η Αθηνά Γκικοπούλου-Ντούρα, μαζί με τα τρία της παιδιά, που εκπαιδεύτηκαν δίπλα στον Καρμέλο, με στόχο να προσφέρουν και στους επισκέπτες τους αθηναϊκού καταστήματος αυθεντικό τζελάτο. Ό, τι γεύση βρίσκουμε στη βιτρίνα τους είναι δικής τους παραγωγής και φτιάχνεται καθημερινά στο εργαστήριο του μαγαζιού με φρέσκα υλικά, κυρίως ελληνικά και κάποια εισαγωγής από την Ιταλία. Μάλιστα, κανένα παγωτό δεν μπαίνει στην κατάψυξη για την επόμενη μέρα, αλλά είναι όλα ημέρας. Και μπορεί τα παγωτά τους, που διακρίνονται για την βελούδινη και κρεμώδη υφή τους να είναι πολύ γευστικά, αγαπημένη μας επιλογή ωστόσο είναι τα σορμπέ τους από φρέσκα φρούτα, που ακολουθούν πιστά την εποχικότητα. Αυτή την εποχή για παράδειγμα, βρίσκουμε δροσερή φράουλα και λεμόνι και σύντομα αναμένουμε το κεράσι. Ανυπομονούμε δε να έρθει και η εποχή για τα σύκα, για να δοκιμάσουμε ξανά το σορμπέ που μας ξετρέλανε πέρυσι το καλοκαίρι. Σημειώστε ότι έχουν πολλές vegan επιλογές, ενώ για τους μεγάλους γλυκατζήδες, προτείνουμε να δοκιμάσουν και το πληθωρικό brioche con gelato ή αλλιώς αφράτο ψωμί μπριός γεμιστό με τζελάτο! Μ.Σ.

Βουλής 17, Αθήνα, τηλ. 210 3246995.

Iceroll
Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ινσταγκραμικό, αφού οι περισσότεροι πελάτες του αφιερώνουν αρκετό χρόνο στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο για τα social media τους, από την διαδικασία παραγωγής. Ίσως μάλιστα, αφιερώνουν περισσότερο χρόνο εκεί παρά στην επιλογή των γεύσεων που θέλουν να δοκιμάσουν. Από την άλλη, γνώμη μας είναι ότι θα το αδικούσαμε αν μέναμε μόνο εκεί και δεν λέγαμε και πόσο μας αρέσει αυτό το ιδιαίτερο παγωτό, που φτιάχνεται επιτόπου σε παγωμένες πλάκες, με ο,τι γεύση μπορεί να φανταστεί ο καθένας και που τυλίγεται σε ρολά πριν μπει στα μπολάκια. Το Iceroll είναι αλυσίδα, με 4 καταστήματα στην Αθήνα, ωστόσο εμείς επισκεπτόμαστε -πολύ συχνά-, το κατάστημα της Γλυφάδας. Γιατί Iceroll, λοιπόν; Επειδή τα παγωτά φτιάχνονται με φρέσκο γάλα, τη στιγμή της παραγγελίας. Φρέσκα είναι και τα φρούτα στις συνταγές που περιλαμβάνονται, ενώ πολλά από τα υλικά τους προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς. Βέβαια, πρέπει να παραδεχθούμε ότι ένας ακόμη λόγος που το επιλέγουμε είναι επειδή αρέσει και σε εμάς να χαζεύουμε τη διαδικασία παραγωγής του! Από τις γεύσεις του καταλόγου προτείνουμε σίγουρα το Peanut Frenzy με σοκολάτα, φυστικοβούτυρο και αλατισμένα peanuts, αφού ο συνδυασμός σοκολάτα-φιστίκι δεν χάνει ποτέ, ενώ για όσους θέλουν να πειραματιστούν μπορούν να φτιάξουν το παγωτό μόνοι τους επιλέγοντας βάση (γάλα με βανίλια ή σοκολάτα ή γάλα καρύδας για τους vegans) και εξτρά υλικά από έναν κατάλογο που περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και γλυκίσματα. Σημειώστε ότι η κάθε μερίδα είναι αρκετά μεγάλη για ένα άτομο μόνο, εκτός και εάν έχετε εξίσου μεγάλη αδυναμία στο παγωτό. Μ.Σ.

Γιαννιτσοπούλου 2, Γλυφάδα, τηλ. 210 8945009 / Αθηνάς 2 & Ερμού, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3238140 / Ανδρέα Παπανδρέου 25, Χαλάνδρι / Αιμίλιου Βεάκη 46, Περιστέρι, τηλ. 210 5743033.

Μαστρονικόλας
Αν είσαι Πειραιώτης ή πραγματικός γνώστης της περιοχής, τότε σίγουρα θα έχεις ακούσει το όνομα Μαστρονικόλας, το οποίο πάντα πάει σετάκι με δύο άλλες λέξεις. Παγωτό και γαλακτομπούρεκο. Το γαλακτομπούρεκο του Μαστρονικόλα θα το αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή. Σήμερα θα μιλήσουμε για το παγωτό του. Αρχικά, ποιος είναι ο Μαστρονικόλας και ποιοι οι άνθρωποί του. Σήμερα, τα αδέρφια Μαστρονικόλα, Γιάννης και Πάνος, συνεχίζουν την οικογενειακή επιχείρηση με πίστη στην παράδοση. Η αρχή έγινε από τον παππού τους το 1909, ο οποίος μοίραζε γάλα με την κανάτα και γιαούρτι στις γειτονιές του Πειραιά μέχρι τον λόφο του Προφήτη Ηλία. Από τότε, το γαλακτοπωλείο-ζαχαροπλαστείο πέρασε στους γονείς και θείους τους, και σήμερα, στους ίδιους. Κάθε πρωί, παραλαμβάνουν 100% πρόβειο γάλα ημέρας από φάρμες με τις οποίες συνεργάζονται εδώ και δεκαετίες, το οποίο μπαίνει στο εργαστήριό τους και μετατρέπεται στο μοναδικό παγωτό τους. Σταρ του καταστήματος, το πεντανόστιμο παγωτό καϊμάκι, το οποίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο καϊμάκι που έχω δοκιμάσει, και το έφαγα σε κυπελάκι μαζί με φρέσκο και τραγανό κανταΐφι. Το παγωτό, είχε μόλις βγει από το εργαστήριο, ήταν ανάλαφρο, με πλούσια γεύση και έλιωνε στο στόμα. Όπως μου είπαν και τα αδέρφια Μαστρονικόλα, «μόλις είχα δοκιμάσει το γνήσιο παγωτό καϊμάκι, το οποίο δεν έχει μαστίχα και δεν είναι μαστιχωτό στην υφή». Όλα τους τα παγωτά γίνονται με το ίδιο πρόβειο γάλα. Στο ψυγείο τους βρίσκουμε, μεταξύ άλλων γεύσεων, παγωτό καϊμάκι με ρόδι ή σύκο, και γεύσεις όπως μπισκότο, φιστίκι με ολόκληρους καρπούς, από πραγματικά φιστίκια και όχι πάστα, παγωτό κακάο, αλλά και παγωτό γιαούρτι από γιαούρτι δικής τους παραγωγής, παγωτίνια και τούρτες παγωτού παραγωγής τους, τις οποίες μπορούμε να τις παραγγείλουμε σε όποιον γευστικό συνδυασμό παγωτών επιθυμούμε. Τέλος, αξίζει επίσης να δοκιμάσουμε τις μπουκιές καρυδόπιτας που είναι γεμιστές με γλυκό βύσσινο και παγωτό βανίλια. Ι.Ζ.

Καραολή και Δημητρίου 68, Πειραιάς, τηλ. 210 4123783 / Καρπάθου 74, Πειραιάς, τηλ. 210 4523378

Αργυρώ
Στο Πασαλιμάνι, πάνω στην Πλατεία Κανάρη, απλώνει τα τραπεζάκια της η τζελατερία της Αργυρούς. Η Αργυρώ, ήθελε να δημιουργήσει ένα μοντέρνο ζαχαροπλαστείο με αγνές πρώτες ύλες, και το κατάφερε, αφού για να βρεις απόγευμα τραπέζι στης Αργυρούς, ειδικά Παρασκευές και Σαββατοκύριακο, θα πρέπει να σε ευνοήσει η τύχη, ενώ ήδη ετοιμάζεται και το δεύτερο μαγαζί στο Μικρολίμανο. Τι θα φάμε λοιπόν; Εκτός από φρέσκα γλυκά ημέρας τα οποία βγαίνουν σε μικρές ποσότητες και είναι όποιος τα προλάβει, (αμερικάνικα κέικ πολλαπλών στρώσεων, κλασικά και αγαπημένα γλυκά, και τάρτες), απολαμβάνουμε βάφλες, πάνκεϊκς, κρέπες (όλα με σπιτικά μείγματα και χωρίς χρήση προϊόντων σε σκόνη), και φυσικά, κρεμώδες τζελάτο. Τζελάτο σε χωνάκι, κυπελλάκι, αλλά και ως συστατικό σε γλυκά. Πιο συγκεκριμένα, κάποιες από τις γεύσεις που βρίσκουμε και σερβιριζόμαστε με τη σπάτουλα και όχι με το σκουπ, όπως αρμόζει και στο τζελάτο, είναι το μωσαϊκό, η αλατισμένη καραμέλα, η βανίλια Μαδαγασκάρης με έξτρα σπόρο και χωρίς χρωστικές, το λευκό μπουένο, η τιραμισού. Στις vegan επιλογές, ήταν πολύ γευστικό το σορμπέ σoκολάτας και τα σορμπέ φρούτων από φρούτα εποχής. Το τζελάτο όμως που για εμένα έκλεψε την παράσταση απ’ όλες τις γεύσεις που δοκίμασα, ήταν η vegan βανίλια. Είχε τέλεια υφή και σου άφηνε μια βουτυράτη γεύση. Δεν μπορώ να βρω άλλο επίθετο που να το περιγράφει καλύτερα. Ήταν βουτυράτο, απλώς φανταστείτε το. Τέλος, αξίζει να δοκιμάσετε το θεσσαλονικιώτικο αρμενοβίλ με παγωτό παρφέ και ψημένη μαρέγκα, προφιτερόλ με παγωτό και χειροποίητα σου, αλλά και τις τραγανές μπουκιές από το σπιτικό μείγμα βάφλας-έμοιαζε πολύ στη γεύση με μπισκότο- παρέα με όποια γεύση σας αρέσει. Και την επόμενη φορά που θα κατέβω στο Πασαλιμάνι, θα περιμένω στο ρολόι. Για να με αναγνωρίσετε, θα κρατάω ένα κυπελλάκι παγωτό της Αργυρούς. I.Z.

Αγγέλου Μεταξά 7-9, Πειραιάς, τηλ. 2104111212

Mamma Gelato
Στην καρδιά του Κορυδαλλού, δυο βήματα από τη στάση του μετρό στην Πλατεία Ελευθερίας, μας περιμένει ένα τζελάτο, φτιαγμένο με τόση αγάπη, όση βάζει και η μαμά μας όταν μας φτιάχνει το αγαπημένο μας φαγητό. Στο Mamma Gelato λοιπόν, το τζελάτο είναι οικογενειακή υπόθεση. Δύο αδερφές, δύο κόρες-ανηψιές, κι άλλη μια κοπέλα που είναι «σαν οικογένεια», βάζουν όλο τους το μεράκι και τα φτιάχνουν όλα μόνες τους από το μηδέν. Ακόμη και τα χωνάκια! Το κρεμώδες τζελάτο τους, φτιάχνεται από αγελαδινό τρικαλινό γάλα Τρίκη, και δεν περιέχει χρωστικές ουσίες και διογκωτικά. Τα κορίτσια, πειραματίζονται και ανακαλύπτουν διαρκώς νέες, δικές τους γεύσεις, που ανανεώνουν συχνά τις στάνταρ 27 γεύσεις του ψυγείου τους. Οι γεύσεις στρούντελ, μπανόφι με φρέσκια μπανάνα και δύο διαφορετικές καραμέλες, croccolosa με κρέμα πατισερί, κροκάν φουντουκιού και καραμέλα, 3C με καφέ, καραμέλα και σοκολάτα, το φιστίκι από πραγματικά φιστίκια και το ανθόγαλα, είναι μόνο κάποιες από αυτές που κλέβουν την παράσταση σε ποιότητα και γεύση. Υπάρχουν και οι vegan επιλογές, με σορμπέ από φρέσκα φρούτα εποχής. Ιδιαίτερα ευχάριστη εντύπωση μου έκανε ότι μπορούμε να τους πάμε και δικά μας φρούτα και τα κορίτσια θα μας φτιάξουν με αυτά σορμπέ ή τζελάτο. Αν βρεθείτε στο Mamma Gelato, πρέπει να δοκιμάσετε τα χειροποίητα σάντουιτς παγωτίνια τους, τη βάφλα ή την κρέπα τους, που φτιάχνονται από μείγμα χειροποίητο και σπιτικό, με αγνά υλικά. Εγώ, δοκίμασα το κυπελλάκι με κομματάκια βάφλας και παγωτό, και μπορώ να πω πως αυτή η τραγανή εξωτερικά και ζουμερή και αφράτη εσωτερικά βάφλα, είχε το πιο γευστικό ζυμάρι που έχω δοκιμάσει. Να σημειωθεί, ότι τα κορίτσια δεν τσιγκουνεύονται καθόλου στις ποσότητες, ενώ, αν και έχουν σιρόπια, προτείνουν να δοκιμάζουμε το τζελάτο τους χωρίς έξτρα γαρνιτούρες. I.Z.

Ταξιαρχών 19, Κορυδαλλός, τηλ. 213 0435149

Sovolos
Το ζαχαροπλαστείο Sovolos ξεκίνησε το 1979 στον Πειραιά, ωστόσο εμείς το γνωρίσαμε και το δοκιμάσαμε στη νέα του διεύθυνση, στην Άνω Γλυφάδα, όπου πλέον τα καταστήματα είναι δύο. Μπορεί να μην είναι κλασικό παγωτατζίδικο, όπως τα παραπάνω στη λίστα, είναι όμως ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς για παγωτό στα νότια. Μετακομίζοντας στην περιοχή μερικά χρόνια πριν, δεν φανταζόμουν ότι το κατάστημα που είχα επισημάνει ως καλό φούρνο της γειτονιάς, όπου οι περισσότεροι έκαναν στάση για ψωμί, σφολιατοειδή και λογιών-λογιών αρτοποιήματα, θα μπορούσε να έχει και καλό παγωτό. Και όμως, με εξέπληξε ευχάριστα. Για την ακρίβεια, το παγωτό είναι χειροποίητο, φτιαγμένο με αγελαδινό ή πρόβειο γάλα από ελληνικές οικογενειακές φάρμες, με φρεσκοκαβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και πολλές φρουτώδεις επιλογές. Αξίζει να τα δοκιμάσετε για το φίνο άρωμα τους και την κρεμώδη υφή τους και μπορεί η γκάμα των διαθέσιμων γεύσεων να μην είναι πολύ μεγάλη, αφού δεν πρόκειται για αμιγώς κατάστημα παγωτών, έχουν όμως αρκετές επιλογές, με αγαπημένες μας την σοκολατένια ferrero με τραγανά φουντούκια, το βελούδινο παγωτό γιαούρτι με φρούτα του δάσους, αλλά και το φιστίκι με πάστα και ολόκληρους καρπούς φιστικιού. Μ.Σ.

Σοφίας Βέμπο 29, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 96283 2 / Δημ. Γούναρη 158, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 9645260.

Πηγή:olivemagazine.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours