Το promo tour του KOUZINA παρουσίασε στη Rennes πιάτα της επόμενης διοργάνωσης

Τη φιλοσοφία, τη δομή αλλά και τη γεύση των πιάτων και των οίνων του KOUZINA παρουσίασε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στη Rennes της Βρετάνης ο chef Δημήτρης Πολύζος του Traditional Restaurant Bakatsianos, ο οποίος μετέφερε στο πολυτελές restaurant του Centre Culinaire Contemporain ολόκληρη τη γαστρονομική αύρα της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του τοπικού δημοσιογραφικού κόσμου κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομογενειακής συγκέντρωσης της πόλης με την πλουσιότερη γαστρονομική συνείδηση στη Γαλλία. Την τίμησαν όμως με την παρουσία τους και πολλοί φιλέλληνες Γάλλοι, δεδομένου ότι ο τοπικός Σύλλογος Φιλελλήνων ήταν συνδιοργανωτής και αρωγός της παρέμβασης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς προσφέρθηκαν πιάτα από ένα εξαιρετικό μενού, το οποίο θα παρουσιασθεί στην Αρναία στις 16 Μαΐου 2020, τιμώντας την τοπική μελοπαραγωγή. Πρόκειται για τη Γιορτή του Μελιού*, στην οποία θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων Έλληνες και Σλοβένοι εταίροι του προγράμματος BeePathNet (ΜελισσοΔιαδρομές), αλλά και εκπρόσωποι Τύπου, προερχόμενοι από τις προαναφερόμενες χώρες.

*Η «γιορτή του μελιού» εντάσσεται στις δραστηριότητες της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «η αρχαιοελληνική κουζίνα» και αποτελεί μία από τις κορυφαίες της διοργάνωσης, δεδομένου ότι θα σηματοδοτηθεί από την παρουσία του executive chef του Nobu Matsuhisa Mykonos Πάνου Τζιουρτζιούμη. Ο εν λόγω chef με καταγωγή από το Παλαιοχώρι – σε συνεργασία με το Δημήτρη Πολύζο – θα “τολμήσει” να παρουσιάσει στους συνδαιτημόνες  συνδυασμό ψαριού και μελιού, προσπαθώντας να αποδώσει με ακρίβεια γεύσεις πιάτων της ελληνικής αρχαιότητας.

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση της Γαλλίας, η οποία αποτελεί μέρος του promo tour του KOUZINA 2020, χαρακτηρίσθηκε από υψηλό επίπεδο αισθητικής και οργάνωσης. Τα πιάτα του μενού συνοδεύθηκαν από τους ξεχωριστούς οίνους του Domaine Agrovision, που από το 2011 λειτουργεί στο Ξηροποτάμι της Ιερισσού, απέναντι από την κορυφή του Άθωνα.

«Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε ‘πάντα και παντού’ τις ταυτότητες των τοπικών μας προϊόντων» λέει ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Γιάννης Γερούκης. «Τα προϊόντα μας αποτελούν πυλώνες της γαστρονομικής διάστασης που απέκτησε ο τόπος μέσω του KOUZINA, ενώ συνθέτουν λόγους επιτυχίας της δραστηριότητας. Δομούν ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, που με βάση την πρωτογενή παραγωγή αναπτύσσεται και εμπλουτίζεται με σταθερό ρυθμό, αποδίδοντας υγιή ανάπτυξη στον τουρισμό. Συνεχίζουμε».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αριστοτέλη αναμένεται να χαρτογραφήσει άμεσα την τοπική οινική διαδρομή, η οποία τοποθετεί τη Μεγάλη Παναγία, το Γομάτι και την Ιερισσό στις οινοπαραγωγές περιοχές πριν την Ιερή Πολιτεία, όπου σήμερα λειτουργούν δώδεκα (12) μοναστηριακά οινοποιεία και αντίστοιχοι αμπελώνες. Η οινική διαδρομή θα συνδεθεί με εκείνη της Μακεδονίας και στη συνέχεια θα δικτυωθεί με φημισμένες οινικές διαδρομές στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.

Η στρατηγικά σχεδιασμένη προώθηση του KOUZINA 2020 στη γαλλική τουριστική αγορά θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή της διοργάνωσης στη γαστρονομική έκθεση της Μιλούζης Festivitas (31.1.20 – 3.2.20), δεδομένου ότι η αλσατική πόλη συνδέεται πτητικά με τη Θεσσαλονίκη μέσω της αεροπορικής εταιρίας Easy Jet.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours