Φεστιβάλ Βιβλίου: Η 49η διοργάνωση έρχεται στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου καθημερινά από 3-19/9 με αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Ζαππείου, ο αγαπημένος θεσμός του φθινοπώρου, επιστρέφει με την 49η διοργάνωση μετά την περσινή του αναβολή λόγω της πανδημίας. Το φεστιβάλ, που για δεκαετίες τιμά τη διαχρονική αξία του βιβλίου, έρχεται για να «φωτίσει» για ακόμα μια χρονιά την πολιτιστική πλευρά της Αθήνας, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, με χορηγό επικοινωνίας την ATHENS VOICE.

Το φετινό επίσημο αφιέρωμα του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου επικεντρώνεται στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, περιλαμβάνοντας πολλές σχετικές υποενότητες. Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος και σε συνεργασία με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, θα υπάρχουν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και άλλα δρώμενα, με φόντο τα χιλιάδες βιβλία. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο πολιτιστικό Φεστιβάλ. Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου της 49ης διοργάνωσης κοσμεί ένα από τα έργα του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου Χρήστου Αντωναρόπουλου.

Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου ξεκινά από τις 3 και διαρκεί μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2021. Οι διοργανωτές περιμένουν τους επισκέπτες καθημερινά για να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα, με την ελπίδα «ο πνευματικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ, η διαρκής προσφορά όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την ανάδειξη του βιβλίου αλλά, κυρίως, η υποστήριξη των φίλων αναγνωστών, να τονώσουν την αξία της φιλαγνωσίας».

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Ζαππείου είναι μια διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β), της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.). Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Πηγή:athensvoice.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours