“Υψιπέτης Έρως” του Κυριάκου Δοσαρά

”…Είναι ένα προσευχητάριο αγάπης…”

 

Η Θεία αγάπη αλλά και ο ανθρώπινος έρωτας, που για τον ποιητή είναι τόσο συνυφασμένοι και αλληλένδετοι μεταξύ τους, καθώς ο δεύτερος έρωτας, είναι θείο δώρο και καρπός του πρώτου έρωτα!

Ποιήματα, που μιλούν για την μοναξιά, την εγκατάλειψη, την ποίηση και τον ρόλο της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τον ρόλο και το χρέος του ποιητή, ανάμεσα στην κοινωνία και τον συνάνθρωπό του, τον απολιθωμένο ρομαντισμό, που επιτακτική ανάγκη είναι, να ανακτήσει την παλιά του αίγλη, την άδολη και θυσιαστική αγάπη μεταξύ των δυο φύλλων, που δεν έχει ανάγκη μόνο από το σεξ και την αχαλίνωτη ηδονή, για να κρατηθεί και να βαστάξει απέναντι στον μακελάρη κι αδυσώπητο χρόνο, προσωπικά βιώματα και υπαρξιακές αναζητήσεις, αναμνήσεις ,την γυναικεία ομορφιά και το κάλλος της, την συντροφικότητα σε χαλεπούς καιρούς!

Η κριτική μας

Υψιπέτης Έρως = «Ο έρως που μεταρσιώνει τους ερωτευμένους σε ανώτερους ή μεταφυσικούς κόσμους.»

Τη σημερινή, στείρα εποχή από συναισθήματα, όπου πολλοί πιστεύουν πως αυτά αποτελούν αδυναμία, έρχεται ο ποιητής μας και μας κάνει αυτό το υπέρτατο πνευματικό δώρο και θα μπορούσαμε να αναφωνήσουμε «Ζήτω, ο αιθεροβάμων Έρωτας!»  .

Η ποιητική του αυτή συλλογή αριθμείται από 45 ποιήματα, όπου υμνεί τον Έρωτα, την κινητήρια δύναμη της ζωής. Μ’ έναν υπέροχο πρόλογο από την χαρισματική ποιήτρια – συγγραφέα Μαίρη Σουρλή, όπου δίνει όλο το εύρος και την ατμόσφαιρα αυτής της ποιητικής συλλογής αλλά παράλληλα μας παρουσιάζει πόσο πραγματικά ταλαντούχος είναι ο κύριος Δοσαράς.

Υπέροχα ποιήματα, διόλου ευτελή και γλυκανάλατα, με πολύ όμορφο και απλό λεξιλόγιο, που γεμίζουν τη ψυχή του αναγνώστη με θετικά και ζεστά συναισθήματα, εικόνες και χρώματα, και μπορούν να διαβαστούν από τους περισσότερους αναγνώστες, ξανά και ξανά. Το πολυτονικό που χρησιμοποιείται είναι ένα απόλυτο στολίδι, που δίνει τον απαραίτητο αέρα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης, πιο αγνής εποχής. Ο απλός, άδολος και καθημερινός Έρωτας είναι ένα Θείο Δώρο και ο κύριος Δοσαράς καταφέρνει, τις προσωπικές του αναζητήσεις και τα βιώματα να τα μεταφράσει σε ποιήματα και να τα απεικονίσει σε λευκό χαρτί.

Ο Κορίνθιος ποιητής – συγγραφέας μας, θεωρεί πως ο απλός, άδολος και ανιδιοτελής Έρωτας είναι κύριο συστατικό της ζωής. Θρέφει, αναζωογονεί και πάει τον άνθρωπο πολύ ψηλά. Βέβαια δεν είναι όλες οι μορφές Έρωτα το ίδιο. Μέσα στα ποιήματά του θα συναντήσει κανείς μοναξιά, εγκατάλειψη, ρομαντισμό ( που έχει αποποιηθεί κατά πολύ τη σημερινή εποχή) αλλά πάντα τον αγνό και άδολο Έρωτα.

Θα σας συμβουλεύαμε, όσοι από σας δεν φοβάστε να νιώσετε, και αποζητάτε να αισθανθείτε, να αναζητήσετε αυτό το πόνημα του ποιητή μας γιατί θα σας ικανοποιήσει απόλυτα, θα λατρέψετε κάθε του λέξη και θα σας γεμίσει με έντονα συναισθήματα και εικόνες.

Η ποιητική συλλογή ”Υψιπέτης Έρως”, ξεκίνησε δειλά δειλά, το ταξίδι της στον κόσμο! Πληροφορίες-παραγγελίες, καθώς και αποστολή στον χώρο σας, με ένα απλό μήνυμα στο messenger στο προφίλ του ποιητή στο facebook!

της Λίτσας Κοντογιάννη

https://mesotexnis.gr/vivlia/kritikes/ypsipetis-eros/

ΥΨΙΠΕΤΗΣ ΕΡΩΣ

  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΟΣΑΡΑΣ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ:
  • ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2020
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 60
  • ISBN: 978-960-8034-90-7

About Post Author

+ There are no comments

Add yours