ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ

«Μέγας Αλέξανδρος»

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΞΟΥΡΗΣ

Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσάνθης Καραΐσκου

Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν το βιβλίο της Χρυσάνθης Καραΐσκου «Μέγας Αλέξανδρος». Μια εξιστόρηση της ζωής και του μεγαλείου του μεγάλου στρατηλάτη και εκπολιτιστή, εικονογραφημένη από τον Νέστορα Ξουρή.

Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα ακολουθήσουμε την πορεία της ζωής του, από τη γενέτειρά του την Πέλλα μέχρι τη μακρινή Ινδία, και θα γνωρίσουμε τις περιπέτειές του και τις σημαντικότερες μάχες που έδωσε, οι οποίες τον ανέδειξαν σε έναν από τους μεγαλύτερους στρατηλάτες όλων των εποχών.

*

Η Χρυσάνθη Καραΐσκου γεννήθηκε και εργάζεται στον Έβρο. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2000 βρίσκεται στη δημόσια εκπαίδευση. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας. Η εργασία της σε σχολεία των Χανίων και του Έβρου αποτέλεσε την αφορμή για την καταγραφή παραδοσιακών παραμυθιών αλλά και παιχνιδιών, τόσο από τα μέρη όπου δίδαξε όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Έλαβε μέρος σε προγράμματα θεατρικής αγωγής καθώς και περιβαλλοντικά. Το 2010 το βιβλίο της Το ταλέντο του Ήλιου κέρδισε το Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου. Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν πάνω από 20 βιβλία της.

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Κυριάκος Καραΐσκος

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76, 106 80 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210-3808455, FAX: 210-3808445

 e-mail: info@diaplasibooks.gr

www.diaplasibooks.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours