“Οδοιπορικό στην Αιθιοπία” : Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Νίκα

Ο συγγραφέας, με βαθιά γνώση στον καφέ και τα μυστικά του από το 1987, μας παρουσίασε την πρώτη του συγγραφική δουλειά το 2019: “Το Εγχειρίδιο του Home Barista”. Ένα μοναδικό “εργαλείο” για τους coffee lovers και όχι μόνο!

Μπορείτε να το βρείτε στο

https://www.coffeexpert.gr/product/to-egcheiridio-toy-home-barista

Δημιουργός της Coffeexpert, βραβευμένης με “Silver Top Coffee Importer Award” και της Barista Academy με αμέτρητες βραβεύσεις ως η πρώτη Ακαδημία στην Ελλάδα με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ατομικό πόστο πρακτικής άσκησης, συνεχίζει να μας ξαφνιάζει με τις δράσεις του. Το πρόσφατο ταξίδι του στη μαγευτική Αιθιοπία έγινε εκτός από σταθμός της ζωής του, όπως μας αναφέρει, και το ερέθισμα να γράψει και να μοιραστεί μαζί μας αυτή του την εμπειρία. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σύντομα σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά, μιας και η φήμη του έχει ταξιδέψει έξω από τα όρια της Ελλάδας.

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα, για το νέο βιβλίο του…

Η αρχική ιδέα ήταν να πάω ένα ταξίδι στη χώρα από όπου ξεκίνησε η μαγική ιστορία του καφέ. Η Αιθιοπία, όμως, δεν είναι μόνο ο καφές και η ιστορία του. Είναι η μοναδικότητα των ανθρώπων και η καλοσύνη τους. Το χαμόγελο των παιδιών τους. Είναι η κουλτούρα τους. Η ιστορία τους. Η περηφάνια τους. Η ιδιαιτερότητα στο φαγητό και τη διατροφή τους. Είναι ο απέραντος ορίζοντας. Η πολυμορφία του τοπίου και η εναλλαγή της φύσης. Όλα αυτά μαζί έκαναν την εμπειρία μου πολυσήμαντη. Εκτός από τον ιδιαίτερο τρόπο καλλιέργειας και επεξεργασίας του καφέ, είχα τη χαρά να γνωρίσω νέους ανθρώπους με πάθος και όραμα για τη χώρα τους αλλά και με γνήσιο σεβασμό για τα προϊόντα που καλλιεργούν. Ανθρώπους που προσπαθούν να γεφυρώσουν τις παραδόσεις με τη σύγχρονη ζωή. Ανθρώπους που υποδέχονται τους επισκέπτες από άλλες χώρες ως φιλοξενούμενους και όχι σαν ξένους.

E: info@panagiotisnikas.com

W: www.panagiotisnikas.com

YouTube: Panagiotis Nikas

About Post Author

+ There are no comments

Add yours