“Μοβ – Το χρώμα της Λύπης” των Τσαμπάνη Μηνά – Κομπάνη Μανώλης

Στην πόλη του Γκριν Φολς η δεκαοχτάχρονη Μέριλιν Φογκς αποκτά πρόσβαση στο Σκοτεινό Ιστό (Dark Web), όπου γνωρίζεται με έναν άγνωστο, ο οποίος της συστήνεται ως Μοβ. Μετά τη διαδικτυακή τους συνομιλία η κοπέλα αντιλαμβάνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και αποφασίζει να διακόψει, όμως εκείνος δεν το αποδέχεται κι ένα τρομακτικό παιχνίδι γάτας και ποντικού ξεκινάει.

Ένας εφιάλτης, ο οποίος θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τη Μέριλιν όσο και για το κοντινό της περιβάλλον.

Μία ανατριχιαστική ιστορία εμπνευσμένη από πασίγνωστες ιστορίες Creepy Pasta για το Dark Web στο You Tube, που σίγουρα θα σας καθηλώσει.

Η κριτική μας

Ξεκινώντας το διάβασμα αυτού του βιβλίου, στη πορεία πραγματικά με συνεπήρε. Παρ’ όλες τις 456 σελίδες του, είναι απίστευτα καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο.

Όμορφο κι περιποιημένο εξώφυλλο, εξαιρετική γραφή, με πολύ καλή συνοχή στην αφήγηση, κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο, μέχρι τη τελευταία του σελίδα.

Η όλη αφήγηση είναι απόλυτα προσγειωμένη και χωρίς φανφαρολογίες.  Οι χαρακτήρες της ιστορίας πατούν πολύ καλά στη γη, και θα μπορούσαν να είναι οικογένειες της διπλανής πόρτας, ίσως και συγγενείς μας. Κακά τα ψέματα, είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν οι νέοι μας πως οι μόνοι που μπορούν να εμπιστεύονται είναι οι γονείς τους. Αλλά πολλές φορές αυτή η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις γενιές, κάνει αυτό το επικοινωνιακό κανάλι πολύ δύσβατο.

Το θέμα του είναι πολύ επίκαιρο. Μιλάει για τον «σκοτεινό» και παράνομο κόσμο του διαδικτύου, τους κινδύνους που παραμονεύουν και πόσο εύκολα μπορεί να την «πατήσει» κάποιος, -ανεξαρτήτου ηλικίας-,  αν αποφασίσει να σερφάρει σε τέτοιου είδους σελίδες. Κι αυτό γιατί το άγνωστο ήταν και παραμένει πάντα πολύ ελκυστικό. Ισχύει απόλυτα αυτό που λένε, πως στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς τα πάντα.

Πρέπει όμως οι γονείς, με απόλυτη ηρεμία, να συζητήσουν με τα παιδιά τους σχετικά με αυτούς τους κινδύνους κι όσο μπορούν να πάρουν μέτρα προστασίας. Αυτό όσο είναι νωρίς, όχι κατόπιν εορτής, γιατί τα τέρατα καραδοκούν εκεί έξω.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στο Γκριν Φολς της Αμερικής, αλλά θα μπορούσε να διαδραματίζεται σε οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου, μεγαλούπολη ή επαρχιακή, που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το μυθιστόρημα είναι πλούσιο σε αγωνία, σασπένς, μυστήριο και τρόμο, αλλά παράλληλα μας γεμίζει με συναισθήματα μιλώντας μας για την φιλία, την οικογένεια και την αγάπη.

Το τέλος της όλης ιστορίας – αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει τέλος – μας αφήνει μια ζοφερή γεύση φρίκης και τρόμου.

Όλο το βιβλίο είναι μια εξαιρετική διδαχή, και ταρακουνάει τον αναγνώστη. Σας προκαλούμε να την ανακαλύψετε!

της Λίτσα Κοντογιάννη

Πηγή:mesotexnis.gr

ΜΟΒ

About Post Author

+ There are no comments

Add yours