Ένα από πιο πολυσυζητημένα βιβλία των τελευταίων ετών, Ο Ανεπιθύμητος Νεκρός, παίρνει το δρόμο του προς το εξωτερικό, καθώς αναμένεται εντός του 2021 να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ.

Το μυθιστόρημα του Γιώργου Πράτανου για τα όσα διαδραματίστηκαν τις δέκα ημέρες κατά τις όποιες η σωρός του Νίκου Καζαντζάκη παρέμενε άταφη κέντρισε το ενδιαφέρον των Ελλήνων αναγνωστών τόσο για τα άγνωστα γεγονότα της εποχής που ο συγγραφέας-δημοσιογράφος έφερε στο φως, όσο και για τη γραφή.

Ενδεικτική της αίσθηση που προκάλεσε ήταν και η πρόσκληση του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, για να τον συγχαρεί και να συζητήσουν από κοντά το περιεχόμενο του βιβλίου.

Η ελληνική έκδοση του βιβλίου κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019 από τις εκδόσεις Διόπτρα και στη συνέχεια ήταν η Νίκη Σταύρου, δικαιούχος του πνευματικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη και θετή εγγονή της συζύγου του, Ελένης, που ανέλαβε το έργο της μετάφρασης στα αγγλικά.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος Black Rose απέσπασε την υπογραφή του συγγραφέα για την έκδοση του στις ΗΠΑ, ενώ του παραχωρήθηκαν τα πνευματικά δικαιώματα για τον Καναδά και τη Μεγάλη Βρετανία.

Μεγάλη επιτυχία: Θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ “Ο Ανεπιθύμητος Νεκρός” του Γιώργου  Πράτανου | Hellasjournal.com

Η ιστοσελίδα μας ήρθε σε επαφή με τον Reagan Rothe, ιδρυτή του ομίλου, και του ζήτησε να μοιραστεί με τους αναγνώστες τα στοιχεία που τον έκαναν να ενδιαφερθεί για την έκδοση του βιβλίου. «Είναι μια εξαιρετική ιστορία, η γραφή είναι ποιοτική και το μυθιστόρημα συνολικά απολαυστικό» δήλωσε στη Hellas Journal.

Ο εκδοτικός οίκος δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τίτλο του βιβλίου, καθώς στο τραπέζι έχουν πέσει και εναλλακτικοί τίτλοι από το Ανεπιθύμητος Νεκρός. Ούτε ακόμη είναι σίγουρο πως το εξώφυλλο, που σχεδίασε ειδικά για το μυθιστόρημα, o George Lois, ο «Έλληνας Θεός της Νέας Υόρκης» (χαρακτηρισμός που του απέδωσαν οι δημοσιογράφοι και οι διαφημιστές των 60’s).

«Ούτε που τολμούσα να το ονειρευτώ», δήλωσε ο συγγραφέας, Γιώργος Πράτανος, ο οποίος αποκάλυψε πως δουλεύει αυτόν τον καιρό πάνω σε δύο project: Ένα που αφορά τον Νίκο Καζαντζάκη και ένα νέο μυθιστόρημα.

Το εξώφυλλο του βιβλίου του Γιώργου Πράτανου “Ο Ανεπιθύμητος Νεκρός”

Πηγή:hellasjournal.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours