Θρυλικός Τσιτσιπάς: Κατατρόπωσε τον Ναδάλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε 0-2 πίσω στα σετ, ισοφάρισε σε 2-2, έδωσε μεγάλη μάχη τον Ράφα Ναδάλ και νίκησε με 3-2 σετ.

Μια τεράστια νίκη και πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά κόντα στον Ράφα Ναδάλ.

Τη 2η νίκη του σε οκτώ αγώνες κόντρα στον κακό του δαίμονα Ράφα Ναδάλ έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και μάλιστα στο κατάλληλο τάιμινγκ.

Ο Τσιτσιπάς με τον Ναδάλ
© AP PHOTO / ANDY BROWNBILL
Ο Έλληνας τενίστας νίκησε με 3-2 σετ (2-6, 3-6, 7-6 (7-4), 6-4, 7-5) τον Ισπανό στα προημιτελικά του Australian Open στη Rod Laver Arena της Μελβούρνης και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί, για να γίνει αντιληπτό το κατόρθωμα του Στέφανου Τσιτσιπά, πως ο μεγάλος Ράφα Ναδάλ μόλις για τρίτη φορά στην τεράστια καριέρα του χάνει ματς, ενώ είναι μπροστά με 2-0 σετ.

Ο 22χρονος τενίστας για 4 ώρες σε ένα συγκλονιστικό ματς πάλεψε απέναντι στον θρυλικό Ισπανό, ισοφάρισε σε 2-2 από 0-2 και στο 5ο και δραματικό σετ νίκησε με 7-5 και πήρε μια επική νίκη. Στον ημιτελικό θα βρει αντιμέτωπο τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Δεν είχε συνέχεια η καλή αρχή

Ο Τσιτσιπάς έκανε καλό ξεκίνημα στο πρώτο σετ μέχρι το 3-3, ο Ναδάλ μετά κράτησε το σερβίς του, έκανε με break το 3-5 και έκλεισε το σετ στο 3-6, κάνοντας πάλι break στο 8ο game.

Κυριάρχησε ο Ναδάλ

O Ναδάλ στο δεύτερο σετ ξεκίνησε κρατώντας το σερβίς του (0-3) και μετά έκανε νέο break βγάζοντας δύο τρομερούς πόντους (0-4). Ο Ισπανός κατέκτησε το σετ σε 41 λεπτά με 2-6.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ράφα Ναδάλ στο Άμπου Ντάμπι
© AFP 2021 / –

Στο tie break ο Στέφανος

Με δυο love service game ξεκίνησαν και οι δυο στο τρίτο σετ (1-1) τα οποία και συνεχίστηκαν για το 2-2. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για το 3-2 με τον Ναδάλ να απαντά με νέο love service game για το 3-3. Ο Έλληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του για το 4-3, αλλά ο Ισπανός απάντησε με άλλο ένα love service game κάνοντας το 4-4.

Με ένα ιδανικό service game o Τσιτσιπάς σημείωσε το 5-4 και απείχε ένα game για να κλείσει το σετ, αλλά ο Ναδάλ είχε απάντηση για το 5-5. Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του για το 6-5, αλλά το ίδιο έκανε και ο Ισπανός και πήγαμε στο tie break.

Ο Ναδάλ έκανε απρόσμενα πολλά αβίαστα λάθη (5-3), είχε 11 στο σετ, με τον Στέφανο να κερδίζει τελικά το σετ με 7-4 στο tie break έπειτα από μάχη 54 λεπτών, μειώνοντας σε 2-1.

Νάτη η αντεπίθεση και το 2-2

Τα αβίαστα λάθη συνεχίστηκαν και στο 4ο σετ (1-1), καθώς σε εκείνο το σημείο αμφότεροι είχαν από 25. Ο Τσιτσιπάς είχε εμφανώς καλύτερη ψυχολογία και μετά το 2-2 έκανε διπλό break point, το οποίο πάντως έσβησε ο Ναδάλ σημειώνοντας το 2-3. Ο Στέφανος απάντησε για το 3-3, ενώ το 4-4 έγινε με αμφότερους να κρατούν το σερβίς τους. Ο 22χρονος άσος έκανε το πρώτο του break στο ματς και μετά σέρβιρε για να στείλει το ματς σε πέμπτο σετ, όπως και έγινε κερδίζοντας το σετ με 6-4 σε 57 λεπτά.

Μάχη μέχρις εσχάτων και θρίαμβος

Μετά το 1-1 ο Ναδάλ με love service game έκανε το 1-2, με τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει με άσο και τον Ναδάλ να κρατά το σερβίς του για το 2-3. Ο Τσιτσιπάς πήρε το 6ο game με εκπληκτικό τρόπο κάνοντας τέσσερις σερί άσους, όμως ο Ισπανός πέρασε μπροστά με 4-3 σε ένα κρίσιμο σημείο. Ο Στεφ ισοφάρισε 4-4 με winner, κρατώντας το σερβίς του, με τον Ναδάλ να κάνει το 5-4 και να είναι ένα game από τη νίκη, αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για το 5-5. Μετά ο Ναδάλ έκανε τρία αβίαστα λάθη και ο Τσιτσιπάς έκανε το 6-5 με break και σέρβιρε για τη νίκη. Ο Ναδάλ του έσβησε δυο break point όμως τελικά δεν μπόρεσε και τρίτο, με τον Τσιτσιπά να παίρνει το σετ και τη νίκη.

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours