Η Αποκάλυψη ενός Αγγέλου του Μάριου Καρακατσάνη

Ο μόνος τρόπος να σταματήσεις να πολεμάς τους δαίμονές σου είναι να γίνεις ένα με αυτούς.

Μπορεί ο θάνατος να μοιάζει σαν λύτρωση κάποιες φορές, τότε που το σώμα στέκει αλώβητο μπροστά σε λέξεις-καρφιά που στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά. Πότε ένας αναστεναγμός είναι αρκετός για να μαλακώσει ο πόνος; Πότε οι ψίθυροι της παράνοιας έχουν τη δύναμη να ροκανίσουν τη λογική αφήνοντας άψυχα κουφάρια με σκοτεινά, παγωμένα βλέμματα;

Η Άμυ θα βρεθεί αντιμέτωπη με αυτά τα ερωτήματα, όταν η αδιανόητη αλήθεια θα παίξει σκληρά παιχνίδια με το μυαλό και το κορμί της.

Θα καταφέρει να επιβιώσει; Θα χρειαστεί να πληρώσει κάποιο αντίτιμο; Τι είναι πραγματικότητα και τι αποκύημα της φαντασίας της; Ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι οι φίλοι της; Μια συγκλονιστική ιστορία που θα σας ταξιδέψει σ’ έναν κόσμο σαγηνευτικά εφιαλτικό.

Η κριτική μας

Για να πω την αλήθεια, η ΑΜΥ μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά αυτό το δεύτερο βιβλίο, στην κυριολεξία το λάτρεψα! Μου άρεσε πολύ περισσότερο από το πρώτο.
Η επιστροφή της ανέτρεψε τα πάντα, τα σάρωσε όλα. Η μία ανατροπή ακολουθεί την άλλη σε σημείο σοκαριστικό. Το ένα απρόσμενο γεγονός διαδέχεται το άλλο και εκεί που φαντάζεσαι ότι ξέρεις τι έχει συμβεί… να η επόμενη ανατροπή.
Εξαιρετικά δεμένη αφηγηματικά γραφή, μας δένει κυριολεκτικά μαζί της και δεν θέλουμε να αφήσουμε το βιβλίο από τα χέρια μας. Και όταν φτάνουμε στο τέλος, πολύ απλά θέλουμε κι άλλο.
Βίωσα μαζί με τους ήρωες, και πολύ περισσότερο με την κεντρική ηρωίδα την απόλυτη απομυθοποίηση της όλης υπόθεσης. Η απόλυτη προσγείωση στη πραγματικότητα. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό! Οι περιγραφές των καταστάσεων όσο και των σκέψεων των ηρώων είναι κάτι το απίστευτο! Από τη πρώτη σελίδα μέχρι και την τελευταία σε καθηλώνει. Σκληρό και ανθρώπινο ταυτόχρονα.
Όλοι οι χαρακτήρες είναι απόλυτα πραγματικοί, παρ’ όλο που πρόκειται για μυθοπλασία. Θα μπορούσε να τους συναντήσει κανείς οπουδήποτε. Εκφράζουν την αέναη μάχη καλού και κακού, και καταφέρνουν να μας γεμίζουν οργή και θυμό και μας κάνουν να φωνάζουμε δυνατά: «Φτάνει, αρκετά, ως εδώ!»
Για να είμαι ειλικρινής, η Αμυ, ειδικά στο πρώτο βιβλίο δεν μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής. Μέσα σε αυτό το βιβλίο όμως, όπου όλα τα πράγματα μπαίνουν ένα ένα στη θέση τους και μέσα από την όλη ιστορία, που κυριολεκτικά δεν με άφηνε να πάρω ανάσα, κατάλαβα το πώς και το γιατί πολλών γεγονότων.
Αυτό το μυθιστόρημα είναι ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον ταξίδι γεμάτο ανατροπές, πόνο, θλίψη, αγανάκτηση, αγάπη, συμπόνια και δικαίωση.
Για αυτό αγαπητοί αναγνώστες προσδεθείτε και απολαύστε το ταξίδι.

του Λίτσα Κοντογιάννη

https://mesotexnis.gr/vivlia/kritikes/i-apokalypsi-enos-aggeloy/

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ 1

About Post Author

+ There are no comments

Add yours