ΒΙΒΛΙΑ

Οι 176 σελίδες του περιλαμβάνουν 72 επιλεγμένες συνταγές, ταξινομημένες σε πρώτα και κύρια πιάτα, σε χορτοφαγικά, ψαρικά, σούπες, σαλάτες και λαχταριστά γλυκά

Spread the love

Τα τελευταία 20 χρόνια, στην Κουζίνα της Πύρνας, έμπειροι και ανερχόμενοι chef, φίλες μαγείρισσες με ταλέντο και φαντασία, μοιράστηκαν την τέχνη και την αγάπη τους για την καλή κουζίνα, μέσα από τα μαθήματα μαγειρικής. Την εξαιρετική αυτή εμπειρία θέλησε η ΠΥΡΝΑ, η πολιτιστική εταιρεία με την πολυετή πολιτιστική και κοινωφελή δράση, να μεταφέρει σε ένα καλαίσθητο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε.

Οι 176 σελίδες του περιλαμβάνουν 72 επιλεγμένες συνταγές, ταξινομημένες σε πρώτα και κύρια πιάτα, σε χορτοφαγικά, ψαρικά, σούπες, σαλάτες και λαχταριστά γλυκά. Συνδυάζονται ανάλογα με την εποχή, τις διατροφικές συνήθειες, τη διάθεση και τη φαντασία του καθενός, σε μπουφέ, σε τραπέζι, σε γιορτές.

Στην Κουζίνα της Πύρνας μαγείρεψαν και προσέφεραν συνταγές οι chef: Ανδρέα Λαγός, Μυρσίνη Λαμπράκη, Nικόλας Μπαρτσόκας, Ντίνα Νικολάου, Κατερίνα Ρεμούνδου, Εύη Παπαδοπούλου, Στέλιος Παρλιάρος, Χριστόφορος Πέσκιας, Kωνσταντίνα Φάκλαρη, Jean Marie Hoffmann, Dominique Perrot  και οι φίλες της Πύρνας Βαλή Μανουηλίδη, Ρενέ Βαρουτσή, Ελένη Δοξιάδη, Luciana Λογαρά, Μαρία Κανέτη, Μαίρη Κίκιζα, Χριστίνα Κοσμοπούλου.

Οι φωτογραφίες είναι της Louisa Nikolaidou και ο δημιουργικός σχεδιασμός της We Design.

Μπορείτε να ρίξετε μια πρώτη ματιά στο βιβλίο ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΠΥΡΝΑΣ, στο κανάλι της Πύρνας στο youtube, στο σύνδεσμο:

Το βιβλίο διατίθεται από την Πύρνα (Κοκκιναρά 43 Κηφισιά, info@pyrna.gr, τηλ 2106230913) και από τα βιβλιοπωλεία, μόλις ανοίξουν, στη λιανική τιμή των 42€.

Κατά την περίοδο των γιορτών η Πύρνα το προσφέρει προς 38€. Παραγγελίες με συμπλήρωση της φόρμας εδώ

Πληροφορίες στο site της Πύρνας και στη σελίδα ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΠΥΡΝΑΣ στο facebook.

Περισσότερες πληροφορίες για την ΠΥΡΝΑ

Η ΠΥΡΝΑ είναι αστική (μη κερδοσκοπική) πολιτιστική εταιρεία, που λειτουργεί τα τελευταία 25 χρόνια, με σκοπό τη δια βίου μάθηση, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργική ψυχαγωγία για ενήλικες και παιδιά. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και στηρίζεται στη συμμετοχή μελών και φίλων και σε χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών και ιδιωτών. Στη στέγη της στην Κηφισιά, (και την εποχή της καραντίνας online) γίνονται ομιλίες, εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α. Παράλληλα, η ΠΥΡΝΑ δημιούργησε και λειτουργεί το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® και στηρίζει ευάλωτες ομάδες με κοινωφελείς δράσεις, κυρίως γύρω από την εκπαίδευση των παιδιών. Συγκεκριμένα από το 2016 έχει εξοπλίσει οκτώ νηπιαγωγεία σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Το πρόγραμμα της Πύρνας κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα pyrna.gr.

Πηγή:elculture.gr

Comment here

shares