Οι εκδόσεις Διάπλαση εγκαινιάζουν τη σειρά Παγκόσμια Λογοτεχνία

Μετά την Παιδική και Ελληνική Λογοτεχνία οι εκδόσεις Διάπλαση παρουσιάζουν με περηφάνια τη σειρά Παγκόσμια λογοτεχνία. Με περηφάνια γιατί κατάφεραν να εξασφαλίσουν για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό μια σειρά βιβλίων από τα πιο σημαντικά έργα της σύγχρονης παγκόσμιας λογοτεχνικής παραγωγής. Μια επιλογή βιβλίων που έγινε με αυστηρά κριτήρια και σκοπό έχει να ενημερώνει τους Έλληνες αναγνώστες με ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο εξωτερικό.

Η πρώτη έκδοση που εγκαινιάζει τη σειρά Παγκόσμια λογοτεχνία  είναι το πολυαναμενόμενο και βραβευμένο με Pulitzer λογοτεχνίας βιβλίο «Οι κορυφές της ζωής», του Αμερικανού Ρίτσαρντ Πάουερς.

Ένα σαρωτικό, παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού και αντίστασης, που αποτελεί ταυτόχρονα μια δραματική επίκληση στον φυσικό κόσμο. Ένα μυθιστόρημα εναλλάξ αισιόδοξο και μοιρολατρικό, ιδεαλιστικό αλλά ποτέ αφελές, που εκτός από το βραβείο Pulitzer λογοτεχνίας, ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker και συμπεριλήφθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς (NewYorkTimes, WashingtonPost, Newsweek, NPR, HudsonBooksellers, NewYorkPublicLibrary κ.ά.).

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΠΑΟΥΕΡΣ

«Οι κορυφές της ζωής»

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Βασιλική Πολίτη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΠΑΟΥΕΡΣ  «Οι κορυφές της ζωής»  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Βασιλική Πολίτη

Ένας λοχίας στον πόλεμο του Βιετνάμ πέφτει από το φλεγόμενο μεταγωγικό του πάνω σ’ ένα πελώριο σύδεντρο και σώζεται. Ένας καλλιτέχνης κληρονομεί ένα πάκο φωτογραφίες που απεικονίζουν την ίδια αμερικανική καστανιά σε διάστημα εκατό χρόνων. Μια ξεσαλωμένη φοιτήτρια παθαίνει ηλεκτροπληξία και πεθαίνει, την επαναφέρουν όμως στη ζωή πλάσματα από αέρα και φως. Μια επιστήμονας με διαταραχές στην ακοή και την ομιλία ανακαλύπτει ότι τα δέντρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι τέσσερις τους, μαζί με άλλους πέντε αγνώστους –που ο καθένας τους έχει λάβει ένα διαφορετικό κάλεσμα από τα δέντρα– ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια τελευταία και απελπισμένη προσπάθεια να σώσουν τα εναπομείναντα στρέμματα παρθένου δάσους της χώρας.

Ένα σαρωτικό, παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού και αντίστασης, που αποτελεί ταυτόχρονα μια δραματική επίκληση στον φυσικό κόσμο. Από τις ρίζες ως το φύλλωμα και πάλι πίσω στους σπόρους, οι Κορυφές της ζωής ξεδιπλώνονται σε ομόκεντρους δακτυλίους αλληλοδιαπλεκόμενων ιστοριών, από την προ εμφυλίου Νέα Υόρκη μέχρι τους Πολέμους της Ξυλείας στα τέλη του 20ού αιώνα, διερευνώντας την ουσιαστικότερη διαμάχη τούτου του πλανήτη: τη σύγκρουση μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων πλασμάτων. Ο πολιτικός ή οικολογικός ακτιβισμός γίνεται ένα φίλτρο μέσα από το οποίο καλούμαστε να θεωρήσουμε ότι τα πάντα αλληλοσυνδέονται: όχι μόνο οι ανθρώπινες ζωές που περιγράφει αριστοτεχνικά ο συγγραφέας, αλλά και η βιόσφαιρα, τόσο η εικονική όσο και η φυσική. 

Ένα μυθιστόρημα εναλλάξ αισιόδοξο και μοιρολατρικό, ιδεαλιστικό αλλά ποτέ αφελές, που τιμήθηκε με το βραβείο Pulitzer  λογοτεχνίας, ήταν υποψήφιο για βραβείο Booker και συμπεριλήφθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς (New York Times, Washington Post, Newsweek, NPR, Hudson Booksellers, New York Public Library κ.ά.).

Ο Ρίτσαρντ Πάουερς γεννήθηκε στο Ίβανστον του Ιλινόι το 1957 και σήμερα ζει στους πρόποδες των Γκρέιτ Σμόουκι Μάουντενς, στο Τενεσί. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Three Farmers on Their Way to a Dance, κυκλοφόρησε το 1985. Τα βιβλία του –μεταξύ άλλων Galatea 2.2 (1995), Gain (1998), The Time of Our Singing (2003) και Orfeo (2014)– πραγματεύονται κυρίως τις επιδράσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Το 2006 τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το The Echo Maker, ενώ έχει υπάρξει υποψήφιος για πολυάριθμα λογοτεχνικά βραβεία εντός και εκτός ΗΠΑ. Οι κορυφές της ζωής είναι το 12ο βιβλίο του.

 

ISBN 978-960-567-177-8

Σελίδες: 696

Τιμή: 19,90 €

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Κυριάκος Καραΐσκος

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76, 106 80 ΑΘΗΝΑ, 

ΤΗΛ.: 210-3808455, FAX: 210-3808445, 

e-mail: info@diaplasibooks

www.diaplasibooks.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours