Η Μάρα Χωματίδη είναι μια πολύπλευρη προσωπικότητα με καυστικό χιούμορ, που αποτυπώνεται και στο συγγραφικό της έργο. Το αστυνομικό της μυθιστόρημα «Φόνος με ενδεχόμενο Βλακείας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση ,αγαπήθηκε από τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του και σήμερα έχει καταφέρει να γίνει best seller στους αναγνώστες των αστυνομικών βιβλίων.

Η πνευματώδης γραφή της σε συνδυασμό με το ορθολογιστικό μυαλό της, δημιούργησαν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα , όπου το σασπένς εναλλάσσεται με το χιούμορ και η αναπάντεχη εξέλιξη με τη λογική έκβαση.

Το βιβλίο «Φόνος με ενδεχόμενο Βλακείας» είναι η καλύτερη παρέα των καλοκαιρινών μας αποδράσεων ,που θα μας κρατήσει παρέα όλους τους καλοκαιρινούς μήνες στο καράβι, στο αεροπλάνο, στη θάλασσα αλλά και στη γαλήνη της εξοχής.

Η γλαφυρή γραφή της μας μεταφέρει στον κήπο της βίλας του εφοπλιστή Αδάμαντα Αδαμαντίου και γινόμαστε αθέατοι θεατές ενός φόνου…

 Όλοι είναι ύποπτοι μια και οι παρευρισκόμενοι στη βίλα έχουν εκβιαστεί ή ταπεινωθεί σαν δούλοι σε φυτείες από τον οικοδεσπότη.

 Το πολυσυζητημένο ραγού έχει σερβιριστεί σ’ ένα καλοστρωμένο με αραχνοΰφαντο λευκό τραπεζομάντιλο τραπέζι. 

Δύο από τους καλεσμένους δεν αγγίζουν ούτε καν το πιάτο τους και μία δεν πίνει ούτε γουλιά απ’ το κρασί της. Τα βλέμματα όσων κάθονται στο τραπέζι κοιτούν με μίσος τον εφοπλιστή, αλλά και με φανερή αηδία τον διπλανό τους, συμπεριλαμβανομένου και του υπηρετικού προσωπικού που πηγαινοέρχεται. Ώσπου ο Αδάμαντας Αδαμάντιος, μασώντας ίσως ο μοναδικός με όρεξη ένα γευστικότατο κομμάτι κρέατος, πέφτει ξαφνικά νεκρός μπροστά στα μάτια των «έκπληκτων» έξι υποψήφιων δολοφόνων του… 

 

Η Μάρα Χωματίδη είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης, από την οποία έχει τιμηθεί πολλές φορές για το ποιητικό της έργο.

Ανήσυχη από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την συγγραφή. «Από μικρή θυμάμαι ότι μου κέντριζε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον να παρατηρώ οτιδήποτε κινείται, πετάει, κολυμπάει, περπατάει, αναπνέει, δρα και αντιδρά. Αναρωτιόμουν για την φύση της ύπαρξής όλων των όντων, την πορεία τους μέσα στην ζωή, την συμπεριφορά τους, τον προορισμό τους, πώς συνδέονται και φυσικά πώς επηρεάζουν μέσα απο τις πράξεις τους το ένα το άλλο.  Όσο τα χρόνια περνούσαν και οι απορίες μου γινόντουσαν όλο και περισσότερες συνειδητοποίησα ότι το πιο δύσκολο και συνάμα πιο εύκολο και συναρπαστικό είδος προς παρατήρηση ήταν το δικό μου, το ανθρώπινο. Άβυσσος η ανθρώπινη ψυχή, μια καθημερινή έκπληξη οι συμπεριφορές των ανθρώπων μεταξύ τους. Πώς λοιπόν να μην εμπνευστώ από την ίδια την ζωή; Δημιουργώ με την φαντασία, ζω με τη ζωή!»

 

Λάτρης του αστυνομικού μυθιστορήματος δεν άργησε να καταπιαστεί με αυτό το είδος και να μας μιλάει σήμερα για το πώς νιώθει ,για τη θετική ανταπόκριση των αναγνωστών στο βιβλίο της ,αλλά και για την επιτυχία που γνωρίζει ο «Φόνος με ενδεχόμενο Βλακείας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

« Νιώθω χαρούμενη διότι πρώτα απ΄ολα μπορώ να σηκώνομαι κάθε πρωϊ και να επιλέγω αυτό που με ολοκληρώνει ως προσωπικότητα, μπορώ να γράφω και να ταξιδεύω με την σκέψη μου, να λυτρώνομαι απο συγκεκριμένες πτυχές της καθημερινότητας, να μην την αφήνω να με ρουφήξει στην ρουτίνα της. Η εμπιστοσύνη των εκδόσεων Διάπλαση,  η αγάπη και η στήριξη των δικών μου ανθρώπων, των συνεργατών μου και κυρίως του αναγνωστικού κοινού στο « Φόνος με ενδεχόμενο Βλακείας » μου προκαλούν την αδρεναλίνη μου, νιώθω οτι κάθε φορά ετοιμάζομαστε όλοι μαζί για μια καινούργια περιπέτεια. Όλη αυτή η διαδικασία είναι το απαύγασμα της δημιουργίας του καινούργιου μου αστυνομικού μυθιστορήματος!».

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours