Η Hive δεν άντεξε τόσο μπολιτισμό, μάζεψε τα πατίνια της κι αποχαιρέτησε την Ελλάδα!

Τον περασμένο χρόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκαν για πρώτη φορά (και ξεκάθαρα τελευταία) τα ηλεκτρικά πατίνια, με σκοπό τον οικολογικό και εύκολο τρόπο μετακίνησης σε κοντινές αποστάσεις. Το φιλόξενο καλωσόρισμα κράτησε πάρα πολύ λίγο βέβαια, κάτι μέρες για την ακρίβεια, αφού τα ευτράπελα δεν άργησαν και πολύ να έρθουν.

Προτού προβούμε σε υπενθύμισή τους όμως, να πούμε ότι με τούτα και μ’ εκείνα η Hive αποτελεί πλέον παρελθόν για τη χώρα μας, όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τα πρώτα ατυχήματα απροσεξίας ήταν γεγονός από νωρίς – έχουμε και πολλούς γκαζιάρηδες βλέπετε – και η μία εκ των δύο εταιρειών που έφεραν τα πατίνια στη χώρα μας θεωρώντας ότι κάπως είχαμε εξελιχθεί αλλά πλέον καταριούνται την ώρα και τη στιγμή, μείωσε την ταχύτητα με ανώτατο τα 20χλμ. Αυτό βέβαια μπροστά σε όλα όσα ακολούθησαν, ήταν ας πούμε το λιγότερο.

Διότι η κακομεταχείριση των καημένων των πατινιών δεν είχε προηγούμενο και μέχρι και σήμερα βλέπουμε πολλά να είναι απλά πεταμένα και παρατημένα στο δρόμο. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ο Θερμαϊκός κοντεύει να αποκτήσει περισσότερα πατίνια από αυτά που υπάρχουν στο δρόμο, αφού για κάποιους είναι διασκεδαστικό να τα ρίχνουν μέσα. Γελάσαμε όλοι, παιδιά.

Δεν ξεχνάμε φυσικά και τον τύπο που αγάπησε τόσο πολύ το μεταφορικό μέσο της Hive, που αποφάσισε να το σπιτώσει κυριολεκτικά, γιατί σου λέει αντί να ψάχνεται, καλύτερα να το παίρνει απ’ το σπίτι του. Όπως επίσης δεν ξεχνάμε και την περίπτωση εκείνου που ανέβασε αγγελία πώλησης στο marketplace, σημειώνοντας απλά ότι «χρειάζεται φορτιστή».

Αυτά κι άλλα πολλά λοιπόν, είχαν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της Hiveοι οποίοι σίγουρα δεν ήταν υποψιασμένοι, οπότε με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισαν να κλείσουν τα γραφεία τους στην Ελλάδα και να αποσύρουν όλα τα πατίνια – όσα κατάφεραν να επιβιώσουν δηλαδή – απ’ τους δρόμους. Κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό αν ανοίξεις το app της Hive και κάνεις αναζήτηση για διαθέσιμα πατίνια σε κάποια από τις δύο πόλεις. Μάντεψε… Δε βρίσκεις κανένα!

Τα έσοδα έτσι κι αλλιώς δεν ήταν τα επιθυμητά, οπότε η Hive βλέποντας και τη γενικότερη κατάσταση αποφάσισε να μαζέψει τα μπογαλάκια της και να πάει σε άλλη παραλία, με λιγότερους ούγκανους.

Ιδού και ανακοίνωση της ίδιας της εταιρίας:

«Η Hive ανακοινώνει ότι λαμβάνει τη στρατηγική απόφαση να μη συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα από σήμερα, Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου 2020. Η εταιρία θα εστιάσει σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές που ήδη λειτουργούν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία συγκεκριμένου αριθμού παρόχων. Η HIVE πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό είναι προς το συμφέρον των πόλεων, των καταναλωτών και των εταιριών. Η απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας αναγκάζει την εταιρεία να αποχωρήσει επί του παρόντος από την ελληνική αγορά. Πιστεύοντας στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, αν οι συνθήκες αλλάξουν σίγουρα η εταιρία θα επανεξετάσει την ελληνική αγορά.»

Λογικά θα πάρει σειρά και η Lime κάποια στιγμή…

About Post Author

+ There are no comments

Add yours