Η smart ανήκει στους μετρημένους στα δάκτυλα του ενός  χεριού κατασκευαστές στη σημερινή γκάμα των οποίων δεν πρόκειται να συναντήσει κανείς κάποιο crossover ή SUV. Η κατασκευαστική ιδιαιτερότητα των προτάσεών της απέτρεψε τη γερμανική φίρμα από τη δημιουργία ενός περιπετειώδους τετράτροχου, το οποίο θα διέθετε την ικανότητα να κινείται πέρα από την άσφαλτο.

Η έλευση της ηλεκτροκίνησης σε συνδυασμό με την προσπάθεια των Γερμανών του ομίλου Daimler να ενισχύσουν την παρουσία ενός brand που έχει μάθει να ζει στη σκιά της Mercedes-Benz, οδηγεί στην απόφαση δημιουργίας ενός crossover.

Ενός τετράτροχου το οποίου πρόκειται βασιστεί στο μέχρι σήμερα γνωστό forfour, ενισχύοντας το προφίλ του τετράθυρου και τετραθέσιου μοντέλου με έντονα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τα οποία θα υπογραμμίζουν τον εκδρομικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Οι  πρώτες πληροφορίες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κίνησης στους τέσσερις τροχούς με την τοποθέτηση δύο ηλεκτροκινητήρων -έναν σε κάθε άξονα- με την αυτονομία να αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα μιας και η Daimler προσανατολίζεται στη χρήση μπαταριών ενεργειακής χωρητικότητας 78 kWh.

H παραγωγή του αυτοκινήτου αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022 και η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος της εξέλιξης, όπως άλλωστε και η κατασκευή του αυτοκινήτου, θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα, σε μονάδες παραγωγής της κοινοπραξίας Daimler-Geely.

Πηγή:caranddriver.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours