Σε μια επίσημο χρονοδιάγραμμα της Renault στο οποίο αναφέρονται τα μελλοντικά μοντέλα της γαλλικής εταιρίας επιβεβαιώνεται πως μέσα στο 2021-2022 η Dacia θα αποκτήσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

Τα πλάνα της προς τη διεύρυνση του εξηλεκτρισμού στη γκάμα της αποκάλυψε πρόσφατα η Renault δείχνοντας πως η γαλλική εταιρία έχει κάθε πρόθεση να συνεχίσει να έχει παραπάνω από έντονη παρουσία στο νέο ηλεκτρικό κεφάλαιο της αυτοκίνησης.

Στο σχετικό χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε αναφέρονται μεταξύ άλλων οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του Megane και του νέου Captur καθώς και το υβριδικό Clio τα οποία αναμένουμε μέσα στη φετινή χρονιά. Επίσης το 2020 θα είναι η χρονιά που το Twingo θα ξεκινήσει την ηλεκτρική του καριέρα με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Z.E. Ωστόσο ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη της Renault για την διετία 2021-2022 για την οποία το χρονοδιάγραμμα μαρτυρά την έλευση οκτώ νέων υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων. Πάντως αν και για τα μοντέλα της Renault δεν δίνεται κανένα στοιχείο είναι χαρακτηριστικό πως στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων αναφέρεται ότι μια από τις εντελώς νέες παρουσίες θα αφορά ένα αυτοκίνητο πόλης της Dacia.

Όπως είναι λογικό αυτή η πληροφορία έχει δημιουργήσει ένα έντονο κύμα φημολογίας πίσω από την πιθανή ταυτότητα που θα μπορούσε να έχει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia. Αρκετοί εικάζουν πως θα πρόκειται για μια πιο φθηνή έκδοση του Twingo Z.E. αν και ακόμα πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό που μιλά για μια ευρωπαϊκή έκδοση του Renault City K-ΖΕ που έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη χρονιά αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Θυμίζουμε πως το μικρό K-ZE έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 45 ίππων και 12,5 χλγμ ροπής που κινεί τους εμπρός τροχούς και μια μπαταρία 26,8 kWh που προσφέρει αυτονομίας της τάξης των 270 χιλιομέτρων. Βέβαια στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό είναι πολύ πιθανό η ευρωπαϊκή εκδοχή του K-ΖΕ να έχει βελτιωμένα συστήματα ασφάλειας και ίσως και ποιοτικά στάνταρ.

Πηγή:newsauto.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours